„Semnalul şi zgomotul”, una dintre cele mai bune cărţi ale anului 2012, a ajuns în România

"Semnalul și zgomotul" - numită de Wall Street Journal drept una dintre cele mai bune zece cărți de nonfiction scrise în anul 2012 - este, începand de luni, 4 noiembrie, accesibilă şi cititorilor din România. Traducerea cărţii lui Nate Silver a fost realizată de Editura Publica, apariția cărții fiind susţinută de Ipsos Research România.
Economica.net - vin, 08 nov. 2013, 09:53

În „Semnalul și zgomotul”, Nate Silver examinează lumea predicției, cercetând modul în care putem să distingem un semnal autentic într-un univers de date pline de zgomot, mereu mai numeroase. Multe predicții dau greș, adeseori cu mari costuri sociale, întrucât cei mai mulți dintre noi avem o înțelegere precară a probabilității și incertitudinii. Dacă modul în care apreciem incertitudinea se perfecționează, predicțiile noastre pot deveni și ele mai precise.

Alina Stepan, Managing Director, Ipsos Research România spune despre acest parteneriat: Am fi putut alege să susţinem şi alte cărţi pe care Publica le are în pregătire. Ne-am oprit asupra cărţii lui Nate Silver dintr-un motiv pe cât de simplu, pe atât de fundamental: din ce în ce mai multe companii sunt preocupate de modul în care se vor modifica preferinţele şi pattern-urile de consum ale clienţilor lor şi, implicit, de impactul pe care aceste modificări îl vor avea asupra strategiilor companiilor producătoare.

Nate Silver nu face doar să tragă semnale de alarmă dar şi oferă sugestii pentru care aceste metode, care mixează ştiinţa cu intuiţia, să aibă o putere de predicţie cât mai bună. Semnalul și zgomotul este o carte extrem de actuală, relevantă atât pentru indivizi, cât şi pentru companii, deoarece oferă sugestii valoroase despre cum putem selecta din noianul de informaţii care ne stau la dispoziţie, pe acelea care ne ajută să mergem mai departe.

Nate Silver este statistician, scriitor și fondator al blogului politic FiveThirtyEight.com al ziarului New York Times. Silver a elaborat, de asemenea, PECOTA, un sistem de prognoză a performanței în baseball, care a fost achiziționat de Baseball Prospectus. A fost declarat unul dintre Cei Mai Influenți 100 de Oameni de către Time Magazine, nr. 1 cea mai creativă persoană a anului 2013 de către revista Fast Company.

Editura Publica fost înființată în 2007 și este specializată în lansarea de titluri actuale de nonficțiune: business, economie, antreprenoriat, științe sociale. Printre autorii Publica se numără autori precum Malcolm Gladwell, Daniel Kahneman, Dan Ariely, Joseph Stiglitz, Paul Krugman, Seth Godin, Sir Ken Robinson sau Richard Branson.
Cele mai recente apariții sunt Cum îți vei măsura viața? de Clayton Christensen, Efectul de platou de Hugh Thomson și Bob Sullivan, Cultura serviciilor superioare de Ron Kaufman, Crud de Anthony Bourdain și Dulcele bar de JR Moehringer.

Ipsos Research este parte a grupului Ipsos – locul 3 între companiile globale specializate în studii de cercetare de piaţă. La nivel internaţional, Grupul Ipsos este prezent în 84 de ţări, compania operând sondaje online şi offline pentru mai mult de 5.000 de clienţi, în prezent având 16.000 de angajaţi permanenţi.

 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...