Servicii de preconcediere pentru foştii angajaţi ai fermelor afectate de pesta porcină africană

Doar circa 60 din cele 200 de persoane care au fost concediate de la una din societăţile comerciale din judeţul Tulcea afectate de pesta porcină africană (PPA) au beneficiat de servicii de preconcediere, a declarat marţi, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), Cristian Denuşi, pentru Agerpres.
Economica.net - mar, 21 aug. 2018, 16:31
Servicii de preconcediere pentru foştii angajaţi ai fermelor afectate de pesta porcină africană

Alte 76 de persoane angajate ale celei de-a doua ferme afectate de virus urmează să primească servicii de preconcediere joi, 23 august.

„Din cele 200 de persoane care au fost angajate la prima societate comercială din judeţ afectată de PPA, 62 au beneficiat la începutul acestei luni de servicii de preconcediere. Celelalte persoane care nu au participat la întâlnirea organizată la sediul societăţii şi-au găsit un nou loc de muncă cel mai probabil”, a menţionat reprezentantul AJOFM.

Denuşi a mai spus că cea de-a doua societate comercială din judeţ afectată de PPA a solicitat servicii de preconcediere pentru 76 de persoane.

„Trei specialişti ai AJOFM se vor deplasa joi, 23 august, la sediul societăţii din localitatea Satu Nou pentru a oferi servicii celor 76 de persoane care urmează să rămână fără locuri de muncă”, a precizat Cristian Denuşi.

Medicii veterinari au decis din luna iunie până în prezent eutanasierea a peste 68.300 de porci din două societăţi comerciale în care a fost identificată PPA, iar marţi au început operaţiunile pentru sacrificarea altor circa 1.800 de suine dintr-un complex comercial din comuna Văcăreni, unde s-a confirmat prezenţa aceluiaşi virus.

În judeţ, sunt înregistrate patru exploataţii comerciale de suine.

PPA nu afectează oamenii, dar are impact la nivel social şi din punct de vedere economic. Această boală virală a porcinelor domestice şi sălbatice are o evoluţie rapidă şi mortalitate de 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc, iar pentru ea nu există vaccin şi nici tratament. Boala nu este periculoasă pentru oameni, însă ei pot reprezenta o sursă de infecţie prin echipamentul sau hainele nedezinfectate purtate în focare şi nerespectarea normelor sanitar-veterinare.

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, în regenerabile", a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja....
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Banca Centrală Europeană va permite băncilor elene să-şi recompenseze acţionarii pentru prima dată din 2008, după ...