Shaine de la Tuborg şi Kreznia de la Alka au cumpărat procesatorul de carne Integra

Un fond de investiţii pe care cei doi îl reprezintă şi la care sunt acţionari, a achiziţionat 60% din compania Integra SRL, un jucător tradiţional pe piaţa locală a cărnii.
Alina Stanciu - lun, 26 mart. 2012, 11:36
Shaine de la Tuborg şi Kreznia de la Alka au cumpărat procesatorul de carne Integra

Fondul european de investitii HKD Industries reprezentat în România de fostul vicepeşedinte al URBB, Shachar Shaine, şi de fondatorul  Alka Group, Amir Krenzia, a preluat compania Integra SRL, unul dintre jucătorii tradiţionali de pe piaţa locală a cărnii.
Aceasta este  prima achiziţie a fondului pe piaţa locală  care urmează să facă noi investiţii în industria alimentară din România. Procesul de preluare a fost demarat în 2011, dar a fost finalizat abia acum. “Timp de un an m-am gândit împreună cu Shachar ce să facem. Am analizat şi alte domenii, dar am rămas la acesta pentru că are un potenţial de dezvoltare foarte mare. Este o piaţă de aproximativ 1 miliard de euro”, a declarat Amir Krenzia.

 

La rândul său, fostul vicepreşedinte al URBB susţine că „după ce bei atâta bere, simţi nevoia de mici” şi că a mers pe principiul să cumperi când este ieftin şi să vinzi când este scump. „Piaţa produselor din carne este foarte competitivă, dar dacă faci lucrurile bine, lucrezi ca la carte şi ai în spate o structură financiară puternică, atunci se poate câştiga şi în criză. Noi nu am căutat să speculăm, vrem să investim în continuare. Din profiturile pe care le vom obţine din această fabrică vom investi mai departe în domenii conexe”, a mai precizat acesta.

Shaine şi Kreznia au spus că sunt şi ei acţionari minoritari la fondul de investiţi care a cumpărat Integra, dar au refuzat să dea detalii despre ceilalţi acţionari.

Integra deţine la Chitila o fabrică de tranşare, ambalare şi depozitare a cărnii cu o capacitate totală de producţie de 1.500 tone pe lună. În momentul de faţă, capacitatea este utilizată doar în procent de 60%, dar miza este ca într-un an fabrica să producă la capacitate maximă. De asemenea, cei doi investitori au în plan creşterea sortimentaţiei de produse, în primă fază accentul urmând să cadă pe segmentul de semipreparate „Avem investiţii de ordinul milioanelor de euro în derulare. Am investit deja într-un nou sistem informaţional, iar umătorul plan este de a îmbunătăţi tehnologia. Ne vom concentra tot pe activitatea de tranşare şi procesare, dar vom dezvolta marca Integra prin introducerea de noi sortimente. În şase luni cred că vom avea o nouă gamă de semipreparate”, mai spune CEO-ul Integra, Shachar Shaine.

 

Oficialii companiei nu exclud deschiderea de magazine propri. În momentul de faţă Integra produce în proporţia de aproximativ 60% sub brandul unor mari lanţuri de retail din România, printre care Lidl, Kaufland sau Carrefour. Restul ajunge în micile magazine, în restaurante şi hoteluri. 70% din materia primă folosită în fabrica de la Chitila provine din România, iar restul din ţări precum Belgia, Olanda sau Germania. Producătorul face şi export, dar în cantităţi mici. „Pe noi ne interesează mai mult piaţa internă”, afirmă însă Amir.

 

Investitorul a făcut o infuzie de capital de cinci milioane de euro în companie, în mare parte pentru plata datoriilor. Integra a terminat 2010 cu o cifră de afaceri de aproximativ 24 de milioane de euro. Oficialii companiei şi-au propus o dublare a afacerilor în următorii trei ani. De asemenea, speră ca anul acesta să iasă pe profit. „Profitul va fi reinvestit. Timp de trei ani de zile nu vom scoate niciun ban din afacerea aceasta De abia în 2015 vom trece la o altă etapă”, a mai declarat fostul cofondator Alka Group.

 

Fabrica de la Chitila are în momentul de faţă aproximativ 200 de salariaţi, iar cinducerea susţine că au nevoie de cel puţin 30 de noi salariaţi. 

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...