Sharp introduce pe piaţa din România purificatoarele de aer cu tehnologie Plasmacluster

În România, gama de purificatoare este pusă pe piață de Vestel Polonia, sucursala gigantului turc cu același nume.
Economica.net - joi, 22 mart. 2018, 12:45
Sharp introduce pe piaţa din România purificatoarele de aer cu tehnologie Plasmacluster

„Testăm piața din România, de ceva timp, cu câteva modele și am hotărât ca din acest an să intrăm masiv pe segmentul purificatoarelor cu o gamă de 10 modele. Spre exemplu, în Polonia, o piață la care ne putem raporta ca evaluare, vânzările de astfel de echipamente au început timid, acum câțiva ani, iar în prezent acestea au crescut exponențial, atingând un nivel de peste 25.000 unități vândute anul trecut. Pe un model asemănător de evoluție, evaluăm că în următorii 5 ani putem ajunge și noi la același nivel”, declară Bogdan Pasat, reprezentantul Sharp Home Appliances, Vestel.

Vestel vinde purificatoare de aer şi în Polonia, piaţă pe care este prezentă de 7-8 ani. Anul trecut, compania a vândut circa 24.000 de unităţi, graţie unei situaţii metrorologice speciale, care a făcut ca autorităţile să recomande folosirea unui purificator de aer. Compania a epuizat stocurile pe trei luni în trei zile, susţine Bogdan Pasat.

Reprezentantul Vestel România spune că aşteaptă vânzări asemănătoare pieţei din Polonia şi în România, în patru ani, chiar dacă e un timp mai scurt decât cel folosit să pregătească piaţa din Polonia, în pofida unei populaţii mai mici şi cu venituri mai scăzute.

Pe piața europeană, produsele SHARP sunt distribuite de turcii de la Vestel.

Pentru România, preţul de vânzare recomandat începe de la 900 de lei şi merge pâmă la 3.700, în funcţie de produs şi performanţele acestuia.

Ce este Plasmacluster-ul și cum funcționează pe purificatoarele de aer Sharp

Conform Sharp, aparatele purifică aerul prin ionizare direct în atmosfera încăperii în care sunt așezate, și nu în interiorul dispozitivului, așa cum se întâmplă în cazul altor aparate.

„Pe scurt, tehnologia Plasmacluster din interiorul unui purificator Sharp eliberează în aer ioni pozitivi și negativi, în concentrații foarte mari. Ionii se atașează de toți poluanții din aer, extrăgând hidrogenul din aceștia pentru a se echilibra. Astfel, poluanții sunt neutralizați. Prin activarea și gestionarea acestui fenomen fizico-chimic purificatorul SHARP cu Plasmacluster devine extrem de eficient în combaterea particulelor de mucegai, praf, bacterii, viruși și mirosuri neplăcute”, susţine compania.

„Un astfel de aparat nu ar trebui să lipsească din casele celor care se confruntă cu alergii sau care au probleme cu respirația. De asemenea, un purificator cu Plasmacluster își va dovedi eficiența maximă în casele fumătorilor sau posesorilor de animale, eliminând în totalitate acel miros remanent pe care îl cunoaștem cu toții în astfel de interioare. În plus, purificatoarele Sharp gestionează și nivelul de umiditate din încăperi, menținându-l în parametrii ideali”, adaugă Bogdan Pasat.

O altă funcție a echipamentelor de purificare cu Plasmacluster de la Sharp rezidă în neutralizarea energiei electrostatice, care se acumulează în încăperi în timpul funcționării diverselor echipamente electronice.
Eficiența și schimbările reale produse în viața utilizatorilor de tehnologia de purificare a aerului Plasmacluster i-a determinat pe japonezi să o implementeze pe mai multe categorii de produse Sharp, cum ar fi frigidere, aparate de aer condiționat, purificatoare de mașină, chiar și uscătoare de păr.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...