Shimon Galon despre piaţa imobiliară: Ştim la ce preţuri nu mai putem visa

Shimon Galon, fostul şef al dezvoltatorului imobiliar Globe Trade Center (GTC) România, care a construit ansamblurile Rose Garden şi Felicity din Bucureşti, crede că piaţa rezidenţială este la începutul unei creşteri, iar dezvoltatorii trebuie să profite de acest lucru.
Andrada Ghira - joi, 16 apr. 2015, 12:00
Shimon Galon despre piaţa imobiliară:  Ştim la ce preţuri nu mai putem visa

La mai bine de un an de la plecarea din GTC, Shimon Galon, prin firma sa Real Sol, se ocupă de dezvoltarea proiectului rezidenţial GVI Town din zona Mihai Bravu. Proiectul a fost anunţat de israelienii de la Gindi încă din 2009, iar acum Real Sol se de managementul proiectului.

Faptul că piaţa rezidenţială se mişcă şi că proiecte anunţate înainte de criză sunt scoase de la naftalină, îi determină pe proprietarii de terenuri cumpărate în boom imobiliar, la preţuri mari, să le valorifice.

„Sunt mulţi oameni care au cumpărat terenuri acum zece ani şi văd că piaţa se mişcă şi zic hai să vindem. Dar în capul lor, aici în spate, stă ce au investit acum zece ani şi vor 400 de euro mp construit. Păi, eu nici nu primesc 400 de euro mp construit. De unde pot să-i dau eu aşa ceva? Acum ne luptăm pentru majoritatea proiectelor să scăpăm de povara care am luat-o acum cinci, şase ani. Pun capul jos că nimeni nu face bani, dar poate ne scoatem pielea puţin mai ieftin. GVI Town nu a putut fi realizat acum cinci, şase ani. Ştim cât o să ne coste construcţia, ştim şi care sunt preţurile în piaţă. Nu toţi suntem struţi să băgăm capul în pământ. Ştim la ce preţuri nu putem vinde, ştim la ce preţuri nu mai putem visa„, a declarat Shimon Galon în cadrul conferinţei de presă a târgului imobiliar Timon.

Lucrările la proiectul GVI Town au început recent, iar proiectul prevede construcţia unui număr de 324 de apartamente, ]n urma unei investiţii totale de 20 de milioane de euro.

Co-fondatorul Adama revigorează proiectul falimentar Casablanca

Isaac Cohen-Hoshen, co-fondator al dezvoltatorului Adama, care a fost vândut grupului austriac Immofinanz, a cumpărat în urmă cu doi ani terenul de 36.000 de mp de pe Bulevardul Theodor Pallady, pe care o altă companie israeliană anunţa proiectul Casablanca, cu 1.260 de apartamente.

Societatea Ram West Investiţii a intrat anul trecut în insolvenţă la cererea creditorului Alpha Bank.

Pe o parte din acest teren, compania lui Cohen-Hoshen, Hoshen Holdings, vrea să construiască două blocuri cu 34 de apartamente fiecare. Investiţia, aşa cum spune Issac Hoshen, este de 600-650 de euro/mp construit.

Se dă drumul la proiecte

Şi dezvoltatorul spaniol Hercesa va demara în vara acestui an construcţia celei de-a treia faze din proiectul Vivenda din Titan. Compania va ridica două noi blocuri, fiecare cu 66 de apartamente, la preţuri ce pornesc de la 55.000 de euro plus TVA pentru un apartament cu două camere şi boxa şi locul de parcare incluse.

„În ultimele luni am vândut foarte bine. Mai avem doar cinci duplexuri de vânazre şi am decis să începem o nouă fază pentru că piaţa este dinamică„, a declarat Mauricio Mesa Gomez, director general al Hercesa România şi Bulgaria.

În cadrul târgului este prezent şi dezvoltatorul Adama cu cel mai nou proiect: Evocasa Serenia din Berceni, care presupune o investiţie de 3 milioane de euro în blocul cu 77 de apartamente.

Tot la târg, Coldwell Banker îşi prezintă oferta de locuinţe cu trei noi proiecte rezidenţiale: Downtown Unirii Apartments, cu 40 de apartamente, Traian Central Apartments, cu 10 apartamente , şi Metrocity Academiei, cu 230 de apartamente.

Târgul imobiliar Timon are loc în perioada 16-19 aprilie în Piaţa Constituţiei din Capitală şi este deschis între orele 10 şi 20.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...