SIF5 Oltenia raportează un profit net în creştere cu 78,8%, în primul semestru

SIF5 Oltenia a realizat un profit net de peste 70,37 milioane lei, în primul semestru din acest an, în creştere cu 78,84%, comparativ cu perioada similară din 2017, se arată într-un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Economica.net - mar, 14 aug. 2018, 11:28
SIF5 Oltenia raportează un profit net în creştere cu 78,8%, în primul semestru

SIF Oltenia SA a realizat, la 30 iunie 2018, venituri totale în sumă de 79,735 milioane de lei, în creştere cu 70,8% faţă de valoarea înregistrată la data de 30 iunie 2017 (46,686 milioane de lei). Veniturile din dividende (veniturile din dividende sunt înregistrate la valoarea brută) se cifrează la 74,843 milioane de lei, în timp ce câştigul net din vânzarea activelor financiare este de 4.448.637 lei.

Cheltuielile totale sunt la nivelul de 5,119 milioane de lei, în creştere cu 1,29% faţă de valoarea înregistrată la 30 iunie 2017 (5,054 milioane de lei).

Conform documentului, SIF Oltenia înregistra, la 30 iunie 2018, disponibilităţi băneşti totale de 57,714 milioane de lei (inclusiv dobânzile de încasat), în creştere cu 44,69% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut (39,888 milioane de lei). Acestea sunt plasate în depozite bancare la date cu scadenţă diferite. Societatea menţionează că prin această politică s-a urmărit realizarea unei lichidităţi ridicate a plasamentelor pe piaţa monetară, astfel încât să existe în permanenţă sumele necesare desfăşurării în bune condiţii a activităţii societăţii.

Potrivit raportului, în şedinţa din data de 25 iunie 2018, Consiliul de Administraţie a aprobat valorificarea integrală a pachetului de 1.023.534.303 acţiuni BCR deţinut de societate, către Erste Group Bank. Valoarea pachetului de acţiuni ce va face obiectul contractului de vânzare-cumpărare este de 140 milioane de euro. Tranzacţia evaluează BCR la un multiplu al capitalurilor proprii (preţ/valoare contabilă) de 1,35 la trimestrul 1 din 2018, în linie cu evaluările de piaţă pentru băncile româneşti listate.

Valorificarea investiţiei în BCR se va derula printr-o tranzacţie unică de vânzare-cumpărare, exclusiv în numerar. Execuţia tranzacţiei este planificată pentru a doua jumătate a anului 2018.

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...