Simona Halep s-a calificat în finala Turneului Campioanelor, după 6-2, 6-2 cu Radwanska

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat în finala Turneului Campioanelor de la Singapore, după ce a învins-o pe poloneza Agnieszka Radwanska, cu 6-2, 6-2, sâmbătă, în semifinalele competiţiei dotate cu premii totale de 6,5 milioane dolari.
Economica.net - sâm, 25 oct. 2014, 12:06
Simona Halep s-a calificat în finala Turneului Campioanelor, după 6-2, 6-2 cu Radwanska

Halep, numărul patru mondial, a dispus de Radwanska (N.4) într-o oră şi opt minute, iar în finală o va înfrunta pe americanca Serena Williams, liderul mondial, care a trecut de daneza Carolina Wozniacki (N. 8), în cealaltă semifinală, cu 2-6, 6-3, 7-6 (6). Halep a învins-o pe Serena în Grupa Roşie fără drept de apel, cu 6-0, 6-2.

Simona Halep a reuşit cea mai mare performanţă din cariera sa şi e prima româncă în finala Turneului Campioanelor, după ce Irina Spîrlea a jucat semifinale în 1997 şi 1998. Halep este a treia româncă prezentă la Finalele WTA, după Virgina Ruzici şi Irina Spîrlea.

Poloneza a câştigat primul ghem al meciului, după care Simona şi-a concretizat serviciul, iar apoi a reuşit primul break al partidei (2-1). Halep a ridicat scorul la 3-1, după care a s-a impus şi pe serviciul adversarei, mărind diferenţa la 4-1. Românca a reuşit să îşi concretizeze serviciul din nou şi scorul a devenit 5-1. Radwanska şi-a mai adjudecat un ghem, dar Halep a închis setul cu 6-2, în 34 de minute.

Halep a început excelent setul secund, cu un break, iar poloneza a făcut din ce în ce mai greu faţă jocului prestat de constănţeanca de 23 de ani. Halep s-a desprins la 2-0. Simona a dominat în continuare jocul şi-a forţat adversara să greşească, reuşind un nou break (3-0). Halep a avut apoi trei mingi de 4-0, dar Radwanska a reuşit să întoarcă scorul şi să realizeze primul său break (3-1). Simona a reacţionat imediat şi a făcut diferenţa după un nou break (4-1). Românca nu i-a lăsat nicio şansă Agnieszkăi şi a câştigat următorul ghem la zero, pentru 5-1. Halep a avut din replică pentru fiecare execuţie a polonezei, care a rămas în joc după ce şi-a mai trecut în cont un ghem (5-2).

Radwanska a câştigat primele trei confruntări directe cu Halep, în 2011, cu 6-1 6-2, în turul al treilea la Australian Open, în 2012, în finala de la Bruxelles, cu 7-5 6-0, şi în 2013 în optimi la Auckland, cu 6-3, 6-1. Halep şi le-a adjudecat pe următoarele două, în 2013, la Roma, cu 6-7 (7), 6-1, 6-2, în turul secund, şi anul acesta în semifinale la Doha, cu 7-5, 6-2. Poloneza s-a impus în cea din urmă întâlnire, în semifinale, la Indian Wells, cu 6-3, 6-4.

Simona Halep, care le-a învins în grupă la Singapore pe Eugenie Bouchard (6-2, 6-3) şi pe Serena (6-0, 6-2), pierzând la Ana Ivanovic, cu 6-7 (7), 6-3, 3-6, şi-a asigurat un cec de 971.000 dolari şi 890 puncte WTA. Williams a prins semifinalele doar pentru că Halep a câştigat un set în faţa sârboaicei Ivanovic.

Halep a câştigat anul acesta turneele de la Doha (hard) şi Bucureşti (zgură) şi a disputat finale la Madrid şi Roland Garros (ambele pe zgură), în timp ce la Wimbledon (iarbă) s-a oprit în semifinale. Anul trecut, Halep s-a impus în Turneul Campioanelor ”B” de la Sofia.

Cu Serena Williams, Halep a pierdut primele trei confruntări, înainte de a se impune la Singapore: americanca a învins în 2011 în turul secund la Wimbledon, cu 3-6, 6-2, 6-1, şi anul trecut la Roma, cu 6-3, 6-0 în semifinale, şi la Cincinnati, cu 6-0, 6-4 în sferturi.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...