Singapore ar putea depăşi Elveţia ca cel mai mare centru global de administrare a averii străinilor

Singapore ar putea deveni până în 2020 cel mai mare centru financiar din lume pentru administrarea averii străinilor, depăşind Elveţia, liderul actual, potrivit unui raport al firmei britanice de cercetare WealthInsight, citat de CNBC.
Economica.net - mar, 23 apr. 2013, 11:24
Singapore ar putea depăşi Elveţia ca cel mai mare centru global de administrare a averii străinilor

Singapore înregistrează cea mai rapidă creştere din lume a activităţilor de administrare a averii. Activele aflate sub managementul sectorului financiar din Singapore totalizează 550 de miliarde de dolari, faţă de numai 50 de miliarde de dolari în 2000. Active de aproximativ 450 de miliarde de dolari provin din afara ţării.

Elveţia administrează active de 2.800 de miliarde de dolari, din care 2.100 miliarde dolari din străinătate. Astfel, sectorul financiar de administrare a averilor din Elveţia reprezintă 34% din cel la nivel gobal, care totalizează 8.150 miliarde de dolari.

Singapore ar putea depăşi până în 2020 Elveţia în privinţa administrării averilor offshore, arată studiul WealthInsight. Activele străinilor administrate de sectorul financiar elveţian ar putea coborî sub 2.000 de miliarde de dolari până în 2016, în timp ce Singapore ar putera înregistra o creştere de peste patru ori în acest interval.

„Modelul elveţian este sub presiune intensă. Reputaţia centrelor offshore a avut de suferit în ultimii patru ani, iar economiile avansate au intensificat supravegherea activităţii bancare transfrontaliere şi paradisurilor fiscale”, se arată în raport.

În timp ce Europa cercetează mult mai atent Elveţia, Singapore atrage averi tot mai mari din Asia. Recentele scandaluri legate de averi păstrate în paradisuri fiscale şi acţiuni în justiţie în această privinţă în SUA şi Europa au afectat reputaţia Elveţiei.

Singapore pe de altă parte, arată raportul, aşteaptă cu braţele deschise noii bogaţi din Asia. Milionarii şi miliardarii, mai ales din China, retrag sute de miliarde de dolari din propia ţară şi ascund banii în străinătate.

Multe dintre aceste fonduri ajung în Singapore şi Hong Kong. Mai mult de jumătate din activele străinilor administrate în Singapore provin din China.

Te-ar mai putea interesa și
Semnal de preț? Nuclearelectrica a vândut energie electrică pentru tot anul 2026 la 90 de euro/MWh
Semnal de preț? Nuclearelectrica a vândut energie electrică pentru tot anul 2026 la 90 de euro/MWh
Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavoadă, a vândut energie electrică cu livrare în anul 2026 pe piața centralizată a conractelor bilaterale, la prețuri mai mari decât......
41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă – sondaj
41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă – sondaj
Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu ...
Autostrada A1 București – Pitești intră în reparații. Cost estimat de 1,1 miliarde de lei pentru reabilitarea a 42 km
Autostrada A1 București – Pitești intră în reparații. Cost estimat de 1,1 miliarde de lei pentru reabilitarea ...
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) propune aprobarea în Guvern a unui proiect de act normativ privind ...
Taxă de 1 euro pentru toți cei care aterizează pe aeroporturile din România. Banii se vor duce într-un fond de garantare a biletelor în cazul falimentului companiei aeriene
Taxă de 1 euro pentru toți cei care aterizează pe aeroporturile din România. Banii se vor duce într-un fond de garantare ...
Taxă de 1 euro pentru toți cei care aterizează pe aeroporturile din România este propunerea lui Alin Burcea, noul președinte ...