Siria va exporta în Rusia 700.000 de tone de citrice pentru a înlocui fructele din Turcia

Siria va exporta 700.000 de tone de citrice în Rusia, pentru a înlocui fructele din Turcia care au căzut sub incidenţa embargoul decretat de Moscova după ce un bombardier rus o fost doborât de aviaţia turcă, a anunţat marţi un responsabil sirian, informează AFP, citată de Agerpres.
Economica.net - mar, 08 dec. 2015, 16:03
Siria va exporta în Rusia 700.000 de tone de citrice pentru a înlocui fructele din Turcia

‘Pregătim acum circa 700.000 de tone de citrice, majoritar portocale, pentru a le trimite pe pieţele ruse’, a declarat, pentru AFP, Fares Chehabi, preşedintele Camerei pentru Comerţ şi Industrie a Siriei. Acestea ‘vor acoperi lipsa’ de fructe provocată de embargoul rus la adresa produselor turce, a adăugat Chehabi, subliniind că ‘o primă încărcătură a plecat deja spre Rusia’, fără a preciza cantitatea.

Potrivit lui Fares Chehabi, şi alte produse, cum ar fi cele din sectorul textil, vor fi trimise în Rusia.

Moscova, care efectuează de la sfârşitul lui septembrie lovituri aeriene în Siria pentru a susţine regimul Assad, a decretat sancţiuni economice împotriva Turciei, după ce un bombardier rus a fost doborât în noiembrie de aviaţia turcă, la frontiera siriană.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie de la Damasc, Samer Debes, citat de agenţia Sana, a declarat că aceste sancţiuni au ‘creat un vid semnificativ şi în acelaşi timp o veritabilă oportunitate pentru produsele siriene’ pe piaţa rusă. Debes a anunţat, de asemenea, desfăşurarea în viitorul apropiat a unei vizite la Moscova a unor oameni de afaceri sirieni, pentru ‘a examina posibilităţile de cooperare după sancţiunile impuse de Moscova la adresa Ankarei’.

Potrivit Ministerului Agriculturii sirian, producţia de citrice din Siria se ridică la 1,05 milioane de tone. Cultura de citrice din Siria se face în zona de coastă aflată sub controlul regimului Assad, în Latakia şi Tartus.

Rusia întreţine relaţii economice strânse cu regimul de la Damasc.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...