Sistemul de operare iOS a fost cel mai vulnerabil în faţa atacurilor cibernetice, în 2013 – Symantec

Platforma de operare iOS a înregistrat, în 2013, cele mai multe vulnerabilităţi în faţa atacurilor hackerilor, cu 82% din totalul consemnat în cazul sistemelor mobile, arată raportul Internet Security Threat Report (ISTR) realizat de Symantec, dat publicităţii joi.
Economica.net - joi, 24 iul. 2014, 10:13
Sistemul de operare iOS a fost cel mai vulnerabil în faţa atacurilor cibernetice, în 2013 - Symantec

Rezultatele cercetării relevă faptul că platforma de operare iOS prezintă mai multe vulnerabilităţi decât oricare alt sistem, iar, în ansamblu, 82% dintre vulnerabilităţile sistemelor mobile au fost descoperite, anul trecut, la dispozitivele care rulează un astfel de sistem.

În acelaşi timp, platforma Android a însumat 13% din totalul vulnerabilităţilor.

În 2013, platforma iOS a Apple a totalizat 108 vulnerabilităţi, iar dispozitivele cu Android au numărat 17 astfel de evenimente.

Specialiştii Symantec consideră că securitatea sistemelor mobile este tot mai importantă, atât în contextul nivelului ridicat de utilizare a dispozitivelor cu sisteme de operare Android, cât mai ales din perspectiva ameninţărilor de securitate care pot afecta orice tip de echipament mobil.

Conform IDC Worldwide Mobile Phone Tracker, anul trecut Android a înregistrat o cotă de aproape 79% din piaţa globală a sistemelor de operare pentru dispozitive mobile. În acest context, Symantec a descoperit, în 2013, o nouă ameninţare la adresa platformei de operare Android, denumită adware pe mobil sau ‘madware’.

Madware este o formă agresivă de publicitate pe dispozitive mobile, prin care sunt afişate reclame prin interfaţa de navigare a dispozitivelor, iar utilizatori primesc sugestii să instaleze aplicaţii.

‘Această ameninţare nu este încă bine înţeleasă şi cunoscută de utilizatori şi este în continuă creştere. În luna octombrie 2013, de pildă, au fost identificate 65 de librării de reclame, număr care a urcat la 88 la finalul anului trecut’, se notează în raport.

Symantec Corporation (NASDAQ: SYMC), expert în protecţia informaţiilor, a fost fondată în aprilie 1982. Compania este inclusă în topul companiilor Fortune 500 şi are peste 21.500 de angajaţi cu rezidenţe în peste 50 de ţări.

Te-ar mai putea interesa și
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Constructorul STRABAG anunță finalizarea terminalului T4 al Aeroportului Internațional Iași. Proiectul, evaluat la aproximativ 65,6 milioane de euro, a fost realizat în 16 luni, din care patru......
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
 Ministerul Apărării Naţionale (MApN) informează că în seara zilei de joi au fost identificate fragmente care par ...
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său aerian
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său ...
 Drone şi rachete ruse au vizat în noaptea de joi spre vineri centrale electrice în centrul şi estul Ucrainei, a anunţat ...
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Dreptul internaţional îi permite unei ţări NATO să trimită trupe în Ucraina – experţi parlamentari germani
Desfăşurarea de către o ţară din NATO a unor forţe terestre în Ucraina nu ar însemna în mod automat că alte ţări ...