Skoda va produce în Cehia primul său model complet electric

Skoda, subsidiară a grupului german Volkswagen, va construi în Cehia primul său model complet electric, ca parte a planurilor de dezvoltare a autoturismelor electrice şi hibride, transmit Automotive News Europe, Novinite şi Inautonews.
Economica.net - mar, 21 nov. 2017, 14:42
Skoda va produce în Cehia primul său model complet electric

O variantă hibrid plug-in a celebrului model Skoda Superb va fi primul model electric produs de Skoda la fabrica Kvasiny, urmând să fie lansat în 2019, a anunţat producătorul auto ceh.

Pe lângă aceasta, Skoda intenţionează să lanseze până în 2025 cinci modele complet electrice. Primul, care va fi produs la uzina Mlada Boleslav, va ajunge pe piaţă în 2020, a informat Skoda. La Mlada Boleslav vor fi produse din 2016 componente electrice pentru modelele hibrid plug-in de la câteva branduri VW.

Luni, firma mamă Volkswagen a anunţat că intenţionează să investească peste 34 de miliarde de euro în următorii cinci ani pentru a deveni lider global în domeniul vehiculelor electrice. Cea mai mare parte a investiţiilor va fi alocată pentru dezvoltarea de autoturisme electrice şi hibride, precum şi pentru noi servicii de mobilitate de genul car-sharing şi digitalizare.

Volkswagen, cel mai mare producător auto mondial şi european, vrea să devină mai eficient pentru a putea finanţa tranziţia la vehiculele electrice în urma scandalului Dieselgate.

Volkswagen se aşteaptă să realizeze economii semnificative cu costurile de dezvoltare la mărcile sale premium Audi şi Porsche prin nouă lor platformă comună de producţie pentru vehiculele electrice.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Creşte nemulţumirea faţă de supraturism în Spania
Creşte nemulţumirea faţă de supraturism în Spania
Din insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestaţiile ostile supraturismului se înmulţesc în Spania, a doua mare destinaţie turistică mondială, obligând......
Stellantis, nevoit să schimbe numele modelului Alfa Romeo Milano la doar câteva zile după lansare
Stellantis, nevoit să schimbe numele modelului Alfa Romeo Milano la doar câteva zile după lansare
Contrele dintre șefii grupului Stellantis și autoritățile din Italia au dus la o situație în premieră pe piața auto ...
UNSAR: 7 din 10 români, conştienţi că numărul accidentelor şi despăgubirile plătite în baza RCA influenţează costul poliţelor – studiu
UNSAR: 7 din 10 români, conştienţi că numărul accidentelor şi despăgubirile plătite în baza RCA influenţează costul ...
Aproape 7 din 10 români sunt conştienţi că numărul accidentelor rutiere şi valoarea despăgubirilor plătite în baza ...
MApN: Trei aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze vor fi aduse la baza de la Borcea
MApN: Trei aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze vor fi aduse la baza de la Borcea
Încă trei aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze vor fi puse la dispoziţia Centrului european ...