Skoda vrea să vândă maşini low-cost în India

Skoda, subsidiară a grupului german Volkswagen, ia în considerare dezvoltarea unei platforme pentru maşini low-cost, destinate în principal pieţei din India, şi ar putea începe în 2021 vânzarea vehiculelor, a afirmat directorul general Bernhard Maier, într-un interviu acordat publicaţiei germane Handelsblatt, transmite Automotive News Europe.
Economica.net - mar, 06 mart. 2018, 06:54
Skoda vrea să vândă maşini low-cost în India

Skoda analizează dacă platforma MQB A0 deţinută de Volkswagen ar putea fi folosită pentru demararea producţiei de vehicule low-cost, după ce negocierile de anul trecut cu producătorul auto indian Tata Motors au eşuat.

‘La începutul lui 2021 am putea începe să vindem maşini în India fabricate pe noua noastră platformă. Maşinile ar putea fi produse în India’, a explicat Maier.

Acesta a adăugat: ‘În prima fază, intenţionăm să producem anual peste 300.000 de maşini. Skoda va împărţi platforma cu brandul VW’.

Până în 2020, India ar urma să devină a treia cea mai mare piaţă auto din lume, după China şi SUA.

De asemenea, în următorii cinci ani, Skoda va investi două miliarde de euro în mobilitate electrică şi digitalizare, urmând ca până în 2025 să producă zece modele electrice.

În prezent, Skoda produce anual aproximativ 1,2 milioane de maşini în 15 fabrici, dar până în 2025 cifra ar putea creşte la două milioane de vehicule, a declarat Maier.

Acesta a adăugat că până în 2020 producătorul auto intenţionează să-şi dubleze vânzările în China la 600.000 de unităţi.

Te-ar mai putea interesa și
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
Aproximativ 36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi, iar 71% consideră esențială bateria de mare capacitate, potrivit unui studiu realizat de Xiaomi în perioada martie-aprilie......
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch, cel mai mare furnizor mondial de componente auto, a avertizat joi asupra unor noi reduceri de costuri şi de personal, ...
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la ...
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă ...