Startup-ul de beneficii extrasalariale BenefitOnline.ro se extinde în Bulgaria, după ce a rulat 46 milioane lei pentru 60.000 de angajaţi în 2017

Startup-ul de beneficii extrasalariale flexibile BenefitOnline.ro a rulat anul trecut 46 de milioane de lei pentru aproximativ 60.000 de angajaţi din 200 de companii şi a dat startul extinderii în Bulgaria.
Economica.net - mie, 14 mart. 2018, 22:01
Startup-ul de beneficii extrasalariale BenefitOnline.ro se extinde în Bulgaria, după ce a rulat 46 milioane lei pentru 60.000 de angajaţi în 2017

„Am intrat deja în Bulgaria, unde am găsit un partener strategic împreună cu care să ne dezvoltăm, iar acum ne uităm la o posibilă extindere în Moldova, într-un orizont de câţiva ani. În general avem antenele întinse, căutăm oportunităţi pe pieţe unde încă nu s-a dezvoltat acest model de business, aşa cum a fost România”, a spus miercuri, pentru ECONOMICA.NET, Stelian Bogza, cofondator BenefitOnline.ro.

Lansată în 2014, platforma a ajuns să deservească astăzi peste 60.000 de angajaţi din 200 de companii, de două ori mai mulţi decât în 2016, pe care îi pune în legătură cu peste 1.400 de furnizori de produse şi servicii, de la magazine online şi agenţii de turism la săli de fitness şi fonduri de pensii private.

Aproximativ 60% din business-ul companiei vine din Capitală, urmată de oraşe precum Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Ploieşti.

Beneficiile extrasalariale devin tot mai populare şi în România, dar piaţa este încă departe de potenţial, cred fondatorii startup-ului din Bucureşti.

„Bugetul mediu de beneficii a crescut de la 7% la 10-12% din câştigul unui angajat într-un an. Valoarea medie lunară a bugetului per angajat a fost anul trecut de 320 de lei, de la 200 de lei acum câţiva ani”, a afirmat Bogza miercuri, la Bucureşti.

„În Germania de exemplu, aceste beneficii ajung la 20% şi credem că şi România se îndreaptă în această direcţie. În 2018, am putea ajunge la 14-15%. Aici, este o piaţă foarte favorabilă angajatului, iar sistemul este foarte confortabil pentru companii. Dacă se menţin tendinţele de anul trecut, probabil vom creşte cu 20-25% anul acesta, dar ne dorim să fie mult mai mult”, a afirmat, la rândul său, Adrian Sârbu, cofondator BenefitOnline.ro.

Beneficiile flexibile presupun alocarea unei sume de bani din partea companiei pentru fiecare angajat, care îşi poate alege produse sau servicii printr-o platformă online. Modelul degrevează companiile de cheltuielile administrative necesare pentru gestionarea internă a sistemului de beneficii extrasalariale şi creşte gradul de satisfacţie a angajaţilor, din moment ce îşi pot alege produsele şi serviciile preferate.

Tichetele de masă, cadourile/tichetele-cadou, decontarea transportului, tichetele de vacanţă (în România) şi pensiile private sunt principalele beneficii extrasalariale pe care angajații și le-au ales anul trecut, potrivit datelor BenefitOnline.ro

Cele mai căutate beneficii sunt cele deductibile fiscal, care ajută atât angajatul, care are la dispoziţie un buget mai mare, cât şi compania. Per total, 52% din bugetele cheltuite pe platforma BenefitOnline au fost investite în tichete de masă, aproape 24% în cadouri (carduri cadou, vouchere de cumpărături), iar peste 10% au mers către decontarea serviciilor de transport sau a carburantului auto.

La un buget de beneficii de 175 de lei, un angajat îşi poate alege, spre exemplu, produse electro-IT în valoare de 100 de lei sau investirea sumei integrale într-o pensie facultativă, asigurare de sănătate sau traininguri profesionale, toate deductibile fiscal.

Urmează în top voucherele pentru vacanţe în România, taxate cu doar 10%, pensiile facultative, integral deductibile fiscal, abonamentele la servicii de sport şi wellness, respectiv la servicii private de sănătate.

Cel mai scump beneficiu accesat anul trecut în platforma BenefitOnline.ro a fost un pachet de naștere, la un furnizor privat de servicii medicale, în valoare de 4.950 de lei.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...