STIHL România a lansat o platformă de comerţ online pentru dealerii companiei

STIHL România a lansat o platformă de comerţ online care a fost adoptată deja de 30 de dealeri locali ai companiei.
Economica.net - sâm, 05 mai 2018, 09:58
STIHL România a lansat o platformă de comerţ online pentru dealerii companiei

Sistemul de ecommerce dezvoltat de STIHL le permite dealerilor companiei să îşi integreze business-ul într-o platformă online de vânzări, potrivit unui compnicat al distribuitorului de echipamente şi utilaje motorizate.

„Până în prezent, la STIHL Online Platform (SOP) au aderat 30 de dealeri, care sunt repartizați uniform pe teritoriul țării. Lucrăm la implementarea acestui sistem de peste doi ani și ne bucurăm că partenerii noștri locali și l-au asumat într-un număr atât de mare. Sistemul va permite fiecărui dealer local să își păstreze și să își administreze clienții locali, la fel ca până acum, doar că acum mai au încă un canal de comunicare și vânzare deschis către ei”, a afirmat, în comunicat, Ioan Mezei, director general al STIHL România.

Totodată, STIHL continuă dezvoltarea rețelei de dealeri, în prezent activând aproximativ 200, cu 375 de magazine.

„Ne aflăm într-o extindere continuă cu rețeaua de dealeri, fiind în permanență în căutare de parteneri noi, cu viziune de business și înclinații tehnice. Dezvoltarea unui astfel de business local se poate face relativ ușor, dacă se respectă un set de reguli și standarde. Aportul investițional propriu minim este de minim 10.000 de euro, iar nivelul la care se poate ajunge cu business-ul este foarte ridicat. Spre exemplu, anul trecut am avut trei dealeri care au atins un nivel al vânzărilor de peste 1 milion de euro, fiecare. Iar anul acesta ne așteptăm la încă 5-6 parteneri care să atingă aceeași performanță”, a adăugat Mezei.

Compania mai are în derulare o investiţie în extinderea centrului de depozitare şi logistică din Otopeni, judeţul Ilfov.

„În Otopeni avansăm rapid cu lucrările la noul centru de depozitare și logistică, care practic triplează ce avem în prezent. Noul spațiu va compensa capacitatea de stocare de care aveam nevoie deja de trei ani. Cu această investiție care se ridică la aproximativ 6 milioane de euro, din fondurile locale ale STIHL România, vom demara noi porcese de organizare și vom crește productivitatea, devenind mult mai eficienți în logistică și gestionarea în toate procesele companiei”, a mai spus directorul STIHL România.

STIHL România precizează că a atins deja nivelul business-ului de anul trecut în primele patru luni din acest an.

La nivel mondial, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 9,7% anul trecut, la 3,8 miliarde de euro, potrivit rezultatelor financiare anunţate recent.

Pe lângă segmentul produselor cu motoare cu ardere, creşterea s-a datorat și utilajelor cu acumulator, introduse pe piață în ultimii ani, dar și digitalizării produselor.

În România, gamele de motounelte cu acumulator cresc de la an la an, în prezent comercializându-se peste 22 astfel de echipamente (motoferăstraie, motocoase, foarfeci de grădină, suflante, motodebitatoare). În acest an compania va pune pe piață noi astfel de modele, în gama D, destinate profesioniștilor.

Compania STIHL a anunțat recent că în acest an va mai avea loc o schimbare majoră la nivelul produselor. Gama VIKING destinată amenajării grădinilor și peisagisticii va suporta un rebranding la nivel mondial, toate produsele fiind transferate către brandul STIHL.

STIHL a depășit cfira de 10 milioane de echipamente motorizate vândute în 2017. La nivelul grupului, activează 15.875 angajați, în creștere cu 4,4%, față anul precedent. Grupul german a avut în 2017 investiții de 248 milioane de euro și anunță că până în 2021 acestea vor crește la 1 miliard de euro, la nivel mondial. STIHL România este o companie deținută 100% de firma mamă și a fost înființată în 1997. Compania mamă a fost înființată în 1926 de Andreas Stihl.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, solicitată să mai vină cu bani
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, ...
Ministerul Energiei a introdus pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale a Acționarilor Nuclearelectrica un punct prin care solicită introducerea unui nou investitor în acționariatul......
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Balanţa comercială a Uniunii Europene a înregistrat în 2023 un excedent de 38 miliarde de euro, un contrast semnificativ ...
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns ...
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al Hennes & Mauritz AB (H&M), Daniel Erver, a declarat că al doilea mare retailer de îmbrăcăminte din lume ...