Studiu CBRE: Cei mai mulţumiţi corporatişti sunt cei care petrec mai puţin de 30 de minute în drum spre muncă

Mai mult de jumătate dintre angajaţii marilor corporaţii care au sediile în Bucureşti petrec între 30 şi 60 de minute pentru a ajunge de acasă la birou, iar cei mai mulţumiţi sunt angajaţii care fac mai puţin de 30 de minute până la muncă, arată un studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară CBRE. 
Andrada Ghira - lun, 26 nov. 2018, 14:30
Studiu CBRE: Cei mai mulţumiţi corporatişti sunt cei care petrec mai puţin de 30 de minute în drum spre muncă

Traficul din Bucureşti dă bătăi de cap angajaţilor, chiar şi atunci când folosesc mijloacele de transport în comun. 55% dintre cei 500 de angajaţi participanţi la studiul CBRE au declarat că petrec între 30 şi 60 de minute pe drumul spre muncă.

În schimb, angajaţii care nu depăşesc pragul celor 30 de minute sunt mult mai mulţumiţi de locul de muncă. De aceea, dezvoltatorii au profitat în ultimii ani de parcelele de teren libere din apropierea staţiilor de metrou pentru a ridica noi clădiri de birouri. 

De asemenea, cel mai mare grad de satisfacție în ceea ce privește amplasarea biroului (76%) este dat de accesul facil la mijloacele de transport în comun, iar când vine vorba despre cele mai importante aspecte care țin de amenajările interioare, contează mult mobilierul ergonomic (82%), spațiile adecvate pentru a lua masa (78%) și existența birourilor individuale (72%), mai arată studiul CBRE. 

„Condițiile de muncă au un impact major în ceea ce privește starea de bine a angajatului și, implicit, productivitatea sa. Din fericire, am observat că majoritatea dezvoltatorilor și marilor companii din România au înțeles importanța livrării unor proiecte care să răspundă cât mai bine așteptărilor și nevoilor angajatului”, spune Mihai Păduroiu, Head of Advisory & Transaction Services | Investor Leasing al CBRE România. 

Cercetarea s-a derulat pe o perioadă de nouă luni și a inclus 500 de angajați care își desfășoară activitatea în birouri din București. Participanții au fost împărțiti în patru categorii de vârstă: generația Z (18 – 24 ani), generația Y (25 – 34 ani), generația X (35 – 49 ani) și generația seniorilor sau baby-boomers (50 – 64 ani). Din punct de vedere pondere, din totalul răspunsurilor, 9% aparțin proaspeților angajați (generația Z), 35% generației Y, 49% generației X și 7% seniorilor.

Cei 500 de participanți la studiu lucrează în birouri situate în diferite zone ale Bucureștiului, după cum urmează: 26% în zona de vest, 22% în zona de nord, 22% în zona centrală, 14% în Pipera, 11% în CBD (zona Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulle), 5% în zona de est și 3% în sudul Capitalei.

În ceea ce privește domeniul de activitate, 23% dintre participanții la studiu lucrează în IT, 20% în companii care oferă servicii externalizate, 11% au activități în zona financiară și în asigurări, 9% în retail, iar restul de 27% se împart între sectorul serviciilor de afaceri, sectorul public și cel al producției industriale și al energiei. 

Te-ar mai putea interesa și
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea centralei Nehoiașu 2, parte a amenajării hidrotehnice Siriu-Surduc......
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
Luând ca exemplu merele, produs pentru care există date atât la nivel local cât și pentru mare parte dintre statele ...
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
Debutul pe piață al modelului electric BMW i3 a fost unul dificil, însă acum marca și-a depășit clar rivalii din segmentul ...
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen răspândit în România, deși e o faptă penală
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen ...
Topul infracțiunilor informatice din România este condus de accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni ...