John Kerry: SUA este de acord să accelereze vânzările de arme către ţările Golfului

SUA vor accelera vânzările de arme către ţările arabe din Golf, a dat asigurări luni secretarul de stat John Kerry la Doha, cu prilejul unei reuniuni a ţărilor din regiune îngrijorate de acordul cu Iranul din domeniul nuclear, relatează AFP, preluată de Agerpres.
Economica.net - lun, 03 aug. 2015, 18:00
John Kerry: SUA este de acord să accelereze vânzările de arme către ţările Golfului

‘Am căzut de acord că accelerăm unele vânzări de arme care sunt necesare şi care în trecut au durat prea mult’, a declarat Kerry în cadrul unei conferinţe de presă.

De asemenea, cu acest prilej s-a convenit formarea unor grupuri speciale pentru schimbul de informaţii, a adăugat şeful diplomaţiei americane.

El a vorbit şi despre o continuare a discuţiilor între SUA şi aliaţii lor din Golf privind ‘modalitatea de a integra sistemele sistemele de rachete balistice ale ţărilor din regiune’ precum şi ‘creşterea numărului de exerciţii militare pe care le facem împreună’.

‘Sunt exemple privind modul în care credem că securitatea regiunii poate fi întărită şi cooperarea ameliorată’, a pledat John Kerry, alături de ministrul qatariot de externe, Khaled al-Attiya.

John Kerry se află la Doha pentru a-i linişti pe omologii săi din monarhiile arabe din Golf privind avantajele pentru securitatea regiunii ale acordului semnat la jumătatea lunii iulie între Iran şi marile puteri.

El participă la o reuniune excepţională a miniştrilor de afaceri externe ai ţărilor membre ale Consiliului de cooperare al Golfului, din care fac parte Arabia Saudită, Bahrein, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Oman, Qatar.

Şeful diplomaţiei din Qatar, care a vorbit în numele ţării sale, a afirmat că acordul din dosarul nuclear iranian este ‘cea mai bună dintre mai multe opţiuni’.

Potrivit AFP, acordul permite Teheranului să dezvolte cercetarea civilă în domeniul nuclear, împiedicându-l în acelaşi timp să se doteze cu arma atomică, în schimbul ridicării progresive şi condiţionate a sancţiunilor internaţionale care sufocă Iranul.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...