Tarom a crescut preţurile la biletele spre Dubai şi Londra cu o zi înainte de promoţie

Compania naţională de transport aerian, Tarom, a anunţat pe 30 iunie reduceri de 50 de euro la biletele de avion dus-întors spre opt destinaţii. Pentru anumite perioade de călătorie, prețurile au crescut cu o zi înainte de promoție, dar sunt și perioade pentru care puteți achiziționa bilete la preț redus.
Andrada Ghira - sâm, 05 iul. 2014, 09:29
Tarom a crescut preţurile la biletele spre Dubai şi Londra cu o zi înainte de promoţie

În luna iulie, fiecare zi de vineri şi sâmbătă, Tarom oferă reduceri pentru anumite destinaţii. În zilele de 4 şi 5 iulie reducerea de 50 de euro se aplică biletelor spre Dubai şi Londra.

ECONOMICA.NET a monitorizat preţurile la biletele Tarom în zilele de 1, 2, 3 şi 4 iulie pentru anumite perioade de călătorie.

În cazul destinaţiei Dubai, în zilele de 1 şi 2 iulie se puteau cumpăra bilete dus-întors la preţuri promoţionale din categoria SuperSpecial pentru perioada 9-16 august: 260 euro (preţ la data de 1 iulie) şi 435 euro (pret la data de 2 iulie).

În zilele de 3 şi 4 iulie nu mai erau disponibile bilete din această categorie.

Pentru a vedea evoluţia tarifelor, am luat în calcul preţurile biletelor de avion din categoria Economy Basic. Astfel, în zilele de 1 şi 2 iulie, preţul unui bilet dus-întors din această categorie, în perioada 9-16 august, a fost de 485 de euro. Cu o zi înainte de promoţie, pe 3 iulie, preţul biletului a crescut cu 30 de euro, la 515 euro.

Pe 4 iulie, preţul biletului a fost de 465 de euro, cu 50 de euro mai mic faţă de 3 iulie, dată la care preţul a crescut cu 30 de euro. Practic, reducerea este de doar 20 de euro. (foto 1)

Operatorul de la call-center ne-a confirmat în ziua promoției că rezervările efectuate online au deja reducerea de 50 de euro aplicată. 

La fel s-a întâmplat şi în cazul biletelor pentru perioada 26 iulie-2 august. În zilele de 1 şi 2 iulie, se puteau cumpăra bilete la preţul promoţional de 260 de euro, categorie la care în 3 şi 4 iulie nu s-au mai găsit bilete. În cazul biletelor din categoria Economy Basic, preţul lor a fost de 485 euro în primele două zile din lună. În cea de-a treia zi, acesta a urcat la 500 de euro, pentru ca în ziua reducerii preţul să fie de 450 de euro (foto 2).

Pentru bilete din categoriile Economy Flexible, Premium şi Business nu s-au înregistrat fluctuaţii de preţ în primele trei zile ale lunii iulie.

A fost luată în calcul şi perioada de călătorie 12-19 iulie, perioadă în care preţurile la biletele de avion pe această destinaţie nu au suferit modificări, iar reducerea este de la 435 de euro, la 385 de euro.

Cum au evoluat preţurile biletelor pentru Bucureşti-Londra

Un bilet dus-întors pentru perioada 12-19 iulie costa pe 1 și 2 iulie 436 euro. Pe 3 iulie, tariful a fost majorat cu 32 de euro (foto 3), la 468 de euro, valoare care a fost păstrată și în ziua promoției

Pentru perioada de călătorie 26 iulie-2 august (foto 4), prețul biletului este redus. Dacă în primele două zile ale lunii biletul costa 436 euro, iar pe 3 iulie, a fost redus la 403 euro, în ziua promoției prețul a fost de 386 euro. În schimb, prețurile pentru biletele din celelalte categorii nu au fost reduse.

În primele două zile ale luni au se puteau cumpăra bilete din categoria Economy Basic pentru perioada de călătorie 9-16 august la preţul de 340 de euro. Pe 3 iulie, preţul a crescut la 374 de euro, iar în ziua promoţiei, biletul costa 356 de euro, cu 16 euro mai mult faţă de primele două zile. 

În cazul biletelor din celelate categorii de preţ, acestea nu au suferit nicio modificare, nici măcar în ziua promoţiei

 

Te-ar mai putea interesa și
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen răspândit în România, deși e o faptă penală
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen ...
Topul infracțiunilor informatice din România este condus de accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare frauduloase. Totodată, accesarea laptopurilor, a......
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Ministerul Finanțelor: A doua ediție din acest an a programului de tilturi de stat Fidelis a doborât trei recorduri
Cea de-a doua ediţie din 2024 a programului de titluri de stat Fidelis a fost marcată de trei recorduri, respectiv cea ...
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit ...
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...