Tarom a semnat cu producătorul de avioane ATR un contract de mentenanţă. Pe 15 decembrie vor sosi primii tehnicieni

Compania TAROM a semnat un contract de mentenanţă cu producătorul de avioane ATR, iar pe 15 decembrie vor sosi primii tehnicieni care vor oferi asistenţă extinsă operatorului naţional de transport aerian în evaluarea activităţii de întreţinere, a afirmat ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, într-un interviu acordat Agerpres.
Economica.net - vin, 09 dec. 2016, 15:54
Tarom a semnat cu producătorul de avioane ATR un contract de mentenanţă. Pe 15 decembrie vor sosi primii tehnicieni

‘Noi am discutat cu ATR. Am semnat cu ei un contract de mentenanţă şi, pe 15 decembrie, adică săptămâna viitoare, vor trimite primii tehnicieni ca să ne asiste, să ne up-gradeze, să ne perfecţionăm, pentru că dânşii produc şi exploatează ATR-uri. Noi avem câteva aeronave, deci nu putem decât să câştigăm. Practic, este on the job training. Deci, ei fac, execută, arătând personalului tehnic. Vorbim despre personalul tehnic, de ingineri, de tehnicieni’, a spus Buşe.

De asemenea, şeful de la Transporturi a dat asigurări că până la sfârşitul anului va fi anunţat consultantul strategic pentru restructurarea TAROM.

‘Comisia de evaluare a licitaţiilor a făcut recomandare către Consiliul de Administraţie şi acum se discută acea recomandare între Adunarea Generală a Acţionarilor şi Consiliul de Administraţie cu intenţia de a anunţa în curând câştigătorul. Practic, au fost şase companii. Comisia de Evaluare a făcut o alegere, dar această alegere trebuie validată de CA şi de AGA şi asta se va produce în următoarele zile. Da, până la finele anului cunoaştem consultantul’, a subliniat Sorin Buşe.

Pe 20 octombrie, compania TAROM a anunţat că va purta discuţii bilaterale cu reprezentanţii tuturor companiilor producătoare de aeronave în vederea eficientizării activităţii şi a creşterii operativităţii zborurilor, iar ATR a fost primul producător cu care s-au întâlnit echipa TAROM şi ministrul Transporturilor, Sorin Buşe.

Potrivit unui comunicat al TAROM, în cadrul întâlnirii cu reprezentantul ATR, au fost convenite câteva direcţii de lucru pentru sprijinirea dezvoltării pe termen lung a activităţii de întreţinere şi reparaţie şi rentabilizarea orarului de zbor.

De asemenea, s-a convenit ca ATR să trimită doi tehnicieni pentru a oferi asistenţă extinsă TAROM în evaluarea activităţii de întreţinere. Totodată, va fi analizat şi restructurat stocul minim şi va fi evaluat contractul pentru aprovizionarea cu piese de schimb pentru ca timpii de imobilizare ai aeronavelor să fie cât mai scurţi.

Pe de altă parte, ATR şi-a manifestat interesul de a participa la selecţia pe care TAROM doreşte să o facă pentru închirierea de aeronave în condiţii dry-lease. Producătorul urma să transmită cât de curând o ofertă de închiriere a două avioane de generaţie nouă, de tipul ATR 72-600.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...