Taxele vamale anunţate de SUA vor costa Electrolux 10 milioane de dolari

Electrolux a avertizat miercuri că tarifele vamale recente anunţate de SUA vor costa compania suedeză aproximativ 10 milioane de dolari în semestrul doi din 2018, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - mie, 18 iul. 2018, 16:26
Taxele vamale anunţate de SUA vor costa Electrolux 10 milioane de dolari

Săptămâna trecută, Statele Unite au redactat o listă suplimentară de produse importate din China, în valoare de 200 de miliarde de dolari, pe care ameninţă să le taxeze din septembrie. Noua listă de produse include diverse produse alimentare, chimice, minereuri, tutun, electronice, produse de papetărie.

Decizia Washingtonului vine după ce în prima săptămână din iulie SUA şi China, primele două mari economii ale lumii, au introdus reciproc tarife vamale pentru importuri în valoare de 34 miliarde dolari, Beijingul acuzând Washingtonul că a declanşat cel mai mare război comercial din istorie.

„Încă nu au intrat în vigoare deci este destul de greu să estimăm exact impactul”, a afirmat directorul general al celui mai mare producător european de electrocasnice, Jonas Samuelson.

Electrolux importă componente din China, care sunt pe lista produselor care vor fi taxate suplimentar din septembrie.

De asemenea, a explicat compania, impunerea taxelor vamale la oţelul şi aluminiul importate în SUA vor duce la costuri mai ridicate cu materiile prime deoarece cumpără din SUA oţelul pe care îl foloseşte la fabricarea de electrocasnice pe piaţa nord-americană.

În SUA, Electrolux are două fabrici, în Tennessee şi Carolina de Sud.

În ianuarie, Electrolux anunţase că va investi 250 de milioane de dolari pentru a extinde şi moderniza fabrica sa din Springfield, Tennessee, dar în martie a amânat efectuarea investiţiilor, din cauza taxelor vamale, conform informaţiilor din presă.

De asemenea, compania se aşteaptă la costuri de 1,8 miliarde de coroane suedeze (200 de milioane de dolari) în 2018 din cauza preţurilor mai ridicate ale materiilor prime, faţă de estimarea precedentă de 1,6 – 1,8 miliarde de coroane suedeze.

Producătorul brandurilor Electrolux, Frigidaire, AEG şi Anova estimează o creştere de până la 2% a cererii în America de Nord în 2018, comparativ cu prognoza anterioară care indica un avans de 2-3%.

Electrolux, care concurează cu Whirlpool, LG Electronics şi Haier Group, va reduce cheltuielile pentru a compensa costul inflaţiei şi îşi va regândi investiţiile din America de Nord, a explicat Samuelson.

În trimestrul doi din 2018, profitul operaţional ajustat a scăzut la 1,65 miliarde de coroane suedeze, de la 1,92 miliarde de coroane suedeze în perioada similară din 2017, dar uşor peste estimările analiştilor, de 1,61 miliarde de coroane suedeze.

În ultimele trimestre, compania suedeză s-a confruntat cu majorarea costurilor cu materiile prime, în special la oţel, ceea ce pune sub presiune marjele de profit.

Electrolux, companie care vinde maşini de spălat, frigidere şi aragazuri sub mărcile Electrolux, AEG, Zanussi şi Frigidaire, este prezentă în România din 1995 prin divizia de vânzări şi marketing în Bucureşti, precum şi prin fabrica de aragazuri de la Satu Mare, la care deţine 99,52% din acţiuni.

Te-ar mai putea interesa și
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
În decizia prin care a însărcinat Consiliul Concurenței din România să analizeze tranzacția dintre Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image și MidEuropa, fondul de investiții ce......
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a susţinut decizia actualului cancelar Olaf Scholz de a nu livra Ucrainei rachete ...
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
O decizie rapidă a Congresului SUA pentru deblocarea noului ajutor american de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei ...
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul Transporturilor
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul ...
Termenul estimat de finalizare a lucrărilor pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) este luna octombrie ...