Telefonul pliabil de la Samsung va schimba industria, dar nu va aduce profit încă – analişti

Noul smartphone pliabil lansat de Samsung miercuri, este un "game changer", dar investitorii nu ar trebui să se aştepte ca noul dispozitiv să contribuie în mod semnificativ la profiturile companiei în acest an, potrivit unui analist.
Lidia Neagu - joi, 21 feb. 2019, 20:23
Telefonul pliabil de la Samsung va schimba industria, dar nu va aduce profit încă - analişti

„Este un game changer în ceea ce privește modul în care putem folosi dispozitivele noastre în deceniul următor, unde puteți să transformați telefonul într-o tabletă”, a declarat pentru CNBC Mark Newman, managing director pentru memoria globală, stocare și vehiculele electrice de la Bernstein.

Dar prețul imens al smartphone-ului de 1.980 de dolari este cel mai probabil un obstacol şi nu va fi adoptat pe scară largă.

„Este prea scump, de fapt, pentru a fi cumpărat de majoritatea oamenilor”, a spus Newman. Samsung „a vorbit întotdeauna despre o lansare limitată, un milion de unități sau mai puțin. Într-adevăr, nu va reuşi să aducă profituri pentru Samsung în acest an”, a adăugat el.

În schimb, lansarea de miercuri a fost menită să testeze apele pentru un smartphone ultra-high end și cu preț ridicat, într-un moment în care piața largă se micșorează. Newman a explicat că planul Samsung a fost acela de a scoate la iveală tehnologia, de a face procesul de fabricație, de a pune în mișcare softul și de a îi face pe clienți obișnuiți cu conceptul de smartphone pliabil.

„Când va fi gata, vor merge pentru lansarea mainstream, cu un punct de preț mai agresiv (probabil în 2020)”, a spus el, adăugând că Galaxy Fold va reprezenta în cele din urmă o „mare creștere” pentru cel mai mare producător de smartphone-uri din lume.

Citeşte şi: Samsung şi-a prezentat noul flagship, Galaxy S10. Preţul porneşte de la 750 de dolari – FOTO

În timp ce analiștii sunt, în general, de acord că noul dispozitiv pliabil demonstrează capacitățile Samsung de inovare, Daniel Yoo, șeful strategiei globale la Kiwoom Securities, a declarat că dispozitivul nu poate conduce în mod substanțial la ritmul de creștere al companiei pe piața smartphone-urilor.

Anul trecut, vânzările globale ale smartphone-urilor Samsung au scăzut cu aproximativ 8%, potrivit International Data Corporation, dar gigantul tech a continuat să-și păstreze prima poziție în ceea ce privește cota de piață.

„Întrebarea cheie este dacă telefonul pliabil va genera vânzări imense”, a declarat Yoo.

Totuși, dispozitivul costisitor ar putea să fie transforme într-un „simbol al statutului”, potrivit lui Patrick Moorhead, președinte și analist principal la Moor Insights & Strategy.

„În timp ce nu cred că experiența va fi perfectă, nici nu trebuie să fie, dar cred că experiența va fi mai bună decât primele phablete şi orice alt pliabil anunţat”, a spus el. „La preţul de 1.980 dolari, este super premium, va fi un produs de niţă, dar cred ca va vinde şi va deveni un simbol al statutului”.

Atât cota Samsung, cât și cea a Apple de pe piața smartphone-urilor a fost afectată de concurența chineză în ultimii ani.

Lansarea de miercuri, în cadrul căreia Samsung a anunțat, de asemenea, patru smartphone-uri Galaxy S10, a fost „oportunitatea companiei de a spune: Uite, nu suntem în afara jocului. Uită-te la toate celelalte lucruri pe care le avem şi mulți dintre alți concurenți nu”, a declarat Bryan Ma, vicepreședinte pentru cercetarea dispozitivelor de la IDC. 

Newman a mai spus că Samsung are un avantaj în categoria smartphone-urilor pliabile, deoarece producătorii chinezi sunt încă mult în urmă cu dezvoltarea unor astfel ecrane low cost.

Te-ar mai putea interesa și
Romeo Ghica, Hercesa: Cea mai mare parte a cererii este pentru apartamentele care se încadrează în plafonul de TVA de 9%
Romeo Ghica, Hercesa: Cea mai mare parte a cererii este pentru apartamentele care se încadrează în plafonul de TVA de 9%
Dezvoltatorul imobiliar Hercesa România demarează lucrările de construcție la cel de-al doilea bloc de apartamente din proiectul Stellaris de lângă stadionul Steaua. Peste 80% din apartamentele......
Promelek XXI mizează pe un avans cu 25% al business-ului pe segmentul soluțiilor de energie regenerabilă
Promelek XXI mizează pe un avans cu 25% al business-ului pe segmentul soluțiilor de energie regenerabilă
Promelek XXI își propune să capitalizeze pe oportunitățile din programele PNRR și AFM, punând accent pe soluțiile ...
Depozitele la bănci au crescut cu 4,5%, în martie 2024 – date BNR
Depozitele la bănci au crescut cu 4,5%, în martie 2024 – date BNR
Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în luna martie 2024 cu 0,3% faţă de luna anterioară, până ...
Tesla promite noi maşini, „mai accesibile”, chiar dacă a renunţat la low-cost-ul Model 2
Tesla promite noi maşini, „mai accesibile”, chiar dacă a renunţat la low-cost-ul Model 2
Constructorul american de automobile electrice Tesla a anunţat, marţi seara, că va introduce noi modele la începutul ...