Televiziunea digitală: Cinci noi multiplexuri, adjudecate în cea de-a treia licitaţie organizată de ANCOM

Un număr de cinci noi multiplexuri regionale şi locale au fost adjudecate de către trei societăţi, în cadrul celei de-a treia licitaţii desfăşurate de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii /ANCOM/, pentru care taxele de licenţă cumulate sunt de 67.800 de euro, se precizează într-un comunicat al autorităţii de reglementare.
Economica.net - mie, 27 mai 2015, 11:12
Televiziunea digitală: Cinci noi multiplexuri, adjudecate în cea de-a treia licitaţie organizată de ANCOM

Noile multiplexuri de televiziune digitală terestră au fost adjudecate în Suceava, Botoşani, Bacău, Buzău şi Piatra Neamţ, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, în urma ofertelor iniţiale, Info Total Press S.A. şi-a adjudecat 3 multiplexuri (două regionale în Suceava şi Botoşani şi unul local în Bacău) pentru care va achita taxe de licenţe totale în valoare de 18.200 euro, iar TV Sat 2002 a câştigat un multiplex regional în Buzău pentru care va achita suma de 8.000 euro.

Multiplexul din Piatra Neamţ a fost adjudecat în urma a 42 de runde primare, care s-au desfăşurat în perioada 18-26 mai. Câştigătorul acestui multiplex este Grup Est Security S.R.L., suma ce urmează a fi achitată către bugetul de stat fiind de 41.600 euro.

Taxele de licenţă, a căror valoare cumulată se ridică la 67.800 de euro, urmează a fi achitate către bugetul de stat în termen de cel mult 90 de zile calendaristice de la data anunţării rezultatelor.

Prin intermediul unui multiplex regional se vor putea furniza servicii de televiziune digitală terestră la nivelul unui judeţ, în timp ce un multiplex local va acoperi o zonă de alocare echivalentă cu o localitate. Toate aceste multiplexuri se acordă pentru o perioadă de 10 ani.

Multiplexul digital reprezintă un grup de programe de radiodifuziune şi televiziune, servicii multimedia suplimentare şi alte date asociate de identificare transmise de la staţiile de emisie către utilizatorii finali pe cale radio terestră, utilizând modulaţie digitală în limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecvenţă.

Până în prezent, ANCOM a mai organizat două licitaţii pentru acordarea de multiplexuri digitale. Astfel, în luna iunie 2014, s-a finalizat prima licitaţie pentru acordarea multiplexurilor digitale naţionale în urma căreia au fost alocate trei multiplexuri naţionale către Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A., compania câştigând multiplexul acordat condiţionat ‘free to air’ şi alte două multiplexuri din banda UHF contra sumei de 1.020.002 euro, reprezentând taxă de licenţă.

De asemenea, nouă multiplexuri digitale regionale au fost adjudecate în urma unei licitaţii ce s-a finalizat în luna februarie 2015, iar companiile câştigătoare au fost: Regal – care şi-a adjudecat un multiplex regional (Râmnicu Vâlcea) pentru suma de 8.010 euro, Cargo Sped – care a câştigat un multiplex regional (Sibiu) pentru care va achita suma de 8.001 euro, 2K Telecom – care şi-a adjudecat 5 multiplexuri regionale (4 în Bucureşti şi unul în Ploieşti) pentru care va achita suma de 52.000 euro, compania Radio M Plus – care a obţinut un multiplex regional (Iaşi), contra unei sume de 10.000 euro şi Digital Video Broadcast – care şi-a adjudecat un multiplex regional (Satu Mare) pentru suma de 8.000 euro.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...