Ten Airways a intrat oficial în insolvenţă

Compania aeriană deţinută de Ovidiu Tender, Ten Airways, şi-a cerut insolvenţa luna trecută. 
Andrada Ghira - mar, 10 mart. 2015, 10:20
Ten Airways a intrat oficial în insolvenţă

Tribunalul Bucureşti a aprobat cererea de intrare în insolvenţă a companiei aeriene deţinută de omul de afaceri Ovidiu Tender. Instanţa a conexat la dosarul de insolvenţă al Ten Airways şi cererea Travel Tailor, din 21 ianuarie. Adimistratorul judiciar desemnat de Tribunal este Servicii de Reorganizare şi Lichidare IPURL. 

Majoritatea angajaţilor companiei, piloţi, însoţitoare de bord, personal tehnic dar şi de la birouri, au plecat încă din toamna anului trecut. Peste 20 de angajaţi şi-au cerut drepturile în instanţă, arată datele de la Tribunalul Bucureşti. Motivul? Aceştia nu şi-au primit salariile de luni bune, au spus pentru ECONOMICA.NET foşti angajaţi. Este vorba de salarii restante cuprinse între 5.000 şi 20.000 de euro/angajat.

2013, cel mai bun an pentru compania lui Tender

Compania aeriană a realizat în 2013 o cifră de afaceri de 9,89 milioane de euro, de şapte ori mai mult decât în 2012, când cifra de afaceri a fost de 1,35 milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Cătălin Buţu a fost numit director în ianuarie 2013, iar foştii angajaţi spun că în acel an s-a zburat cel mai mult, s-au cumpărat avioane, iar salariile şi diurnele erau plătite la timp.

Ten Airways înregistra în 2013 un profit de circa 313.000 euro, faţă de pierderea de 175.000 de euro înregistrată în 2012.

CITTEŞTE ŞI Ovidiu Tender cere falimentul companiei sale aeriene, Ten Airways

Instanţa a stabilit şi următoarele termene pentru continuarea procedurii: termenul limită de depunere, de către creditori, a opoziţiilor la Încheierea de deschidere a procedurii – 10 zile de la notificare, precum şi termenul de soluţionare a opoziţiilor, care nu va depăşi 5 zile de la data expirării termenului de depunere a acestora; b) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului –20 aprilie 2015; c) termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă a tabelului preliminar de creanţe –11 mai 2015; d) termenul de definitivare a tabelului creanţelor – 5 iunie 2015; e) data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor – 15 mai 2015. 

Ten Airways este o companie aeriană cu capital românesc care şi-a început activitatea în 2010 şi a operat în sistem charter şi wet lease (închirierea aeronavei cu tot cu echipaj şi serviciile aferente pentru a opera în numele altei companii). Printre clienţi se numără Blue Air, Air Moldova, Aegean Airlines, Roya Maroc, Air Mediterrannnee şi Blue Panorama. În sistem charter, Ten Airways a zburat pentru agenţiile de turism Perfect Tour şi Paralela 45.

Omul de afaceri Ovidiu Tender a fost condamnat la sfârşitul anului 2014 la peste 11 ani şi patru luni de închisoare în dosarul Carom Oneşti. Alături de Tender a fost condamnat şi Marian Iancu, la 13 ani şi opt luni de închisoare, ambiifiind acuzaţi de înşelăciune şi spălare de bani. Sentinţa în cazul lui Tender nu este definitivă.

Te-ar mai putea interesa și
Israel Hamas: Egiptul va susține plângerea Africii de Sud împotriva Israelului la CIJ pentru genocid
Israel Hamas: Egiptul va susține plângerea Africii de Sud împotriva Israelului la CIJ pentru genocid
Egiptul a anunţat duminică oficial că va sprijini formal la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) plângerea formulată de Africa de Sud împotriva Israelului pentru presupuse crime de......
europarlamentare 2024: Polonia dorește noul post de comisar european pentru apărare, afirmă fostul premier Ewa Kopacz
europarlamentare 2024: Polonia dorește noul post de comisar european pentru apărare, afirmă fostul premier Ewa Kopacz
Polonia va încerca să obţină în viitoarea Comisie Europeană postul de comisar european pentru apărare, dacă va fi ...
Impactul alegerii lui Trump președinte: cresc tarifele în SUA, UE și România. O majorare cu 10% a tarifelor ar conduce la o apreciere de 4%-5% a dolarului
Impactul alegerii lui Trump președinte: cresc tarifele în SUA, UE și România. O majorare cu 10% a tarifelor ar conduce ...
Indiferent de câștigătorul alegerilor din SUA, riscurile economice se vor resimți la nivel global. Alegerea lui Trump ...
Sindicatul polițiștilor își face magazin online
Sindicatul polițiștilor își face magazin online
Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, cel mai mare sindicat din Romania, își va deschide ...