Tenis: Angelique Kerber a câştigat turneul Australian Open

Jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber a câştigat, sâmbătă, 30 ianuarie, primul său turneu de Mare Şlem din carieră, Australian Open, după ce a învins-o în finala de la Melbourne pe americanca Serena Williams, numărul unu mondial, cu 6-4, 3-6, 6-4, scrie Agerpres.
Economica.net - sâm, 30 ian. 2016, 11:26
Tenis: Angelique Kerber a câştigat turneul Australian Open

Kerber, numărul şase mondial (cap de serie nr. 7 la Melbourne), va urca pe locul doi în clasamentul WTA în urma acestui succes, în dauna româncei Simona Halep.

Angelique Kerber, care în primul tur la Australian Open a salvat o minge de meci în faţa japonezei Misaki Doi, a învins-o în runda a doua pe Alexandra Dulgheru, cu 6-2, 6-4, apoi a trecut de americanca Madison Brengle, cu 6-1, 6-3, în optimi a eliminat-o fără drept de apel pe compatrioata sa Annika Beck, cu 6-4, 6-0, în sferturi s-a impus cu 6-3, 7-5 în faţa belarusei Victoria Azarenka (N. 14), iar în semifinale a dispus de britanica Johanna Konta, cu 7-5, 6-2.

Kerber, care nu trecuse de optimi la Australian Open până acum, iar cea mai bună performanţă a sa la un turneu de Mare Şlem erau semifinalele de la US Open (2011) şi Wimbledon (2012), s-a impus după două ore şi 8 minute, în care a făcut un remarcabil joc defensiv.

Serena nu a fost în cea mai bună zi cu serviciul, reuşind doar 7 aşi (Kerber 5), a făcut 6 duble greşeli (3 pentru germancă) şi nu mai puţin de 46 de erori neforţate (Kerber doar 13), care au anulat multe din cele 47 de lovituri direct câştigătoare, Kerber având 25 de ”winners”.

Williams (34 ani) a ratat titlul şi la precedentul turneu de Mare Şlem, US Open, unde a fost întrecută surprinzător de italianca Flavia Pennetta în semifinale, ratând realizarea Marelui Şlem. Serena rămâne la un singur trofeu de recordul de 22 de victorii în turneele de Mare Şlem deţinut de germanca Steffi Graf.

Kerber a reuşit a doua sa victorie în meciurile directe cu Serena, şapte la număr, după ce a condus cu 5-2 în decisiv, Williams a revenit remarcabil şi a avut minge de 5-5, dar germanca a rezistat şi a reuşit în cele din urmă să obţină victoria.

Angelique Kerber este prima jucătoare germană de la Steffi Graf (1999, 6-4, 3-6, 6-4 cu Serena, la Melbourne) care câştigă un turneu de Grand Slam. Serena Williams a ratat şansa de a-şi trece în palmares al şaptelea său titlu la Australian Open (2003, 2005, 2007, 2009, 2010, 2015).

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...