Teva Pharmaceuticals: Anchetă privind acuzaţii de mituire a medicilor români, pentru a prescrie medicamentul Copaxone

Compania Teva Pharmaceutical Industries a anunţat lansarea unei investigaţii interne pentru a proba acuzaţii legate de mituirea medicilor români pentru a-i determina pe aceştia să prescrie medicamente fabricate de compania israeliană. Investigaţia este lansată în timp ce compania israeliană încearcă să soluţioneze alte anchete deschise de autorităţiile americane cu privire la mituirea lucrătorilor sanitari ruşi, mexicani şi ucraineni, transmite Reuters citat de News.ro.
Economica.net - joi, 08 dec. 2016, 06:43
Teva Pharmaceuticals: Anchetă privind acuzaţii de mituire a medicilor români, pentru a prescrie medicamentul Copaxone

Un purtător de cuvânt al companiei farmaceutice a confirmat investigaţia internă, însă a evitat să comenteze pe marginea acuzaţiilor.

Teva Pharmaceutical a lansat o investigaţie încă de anul trecut, după ce o persoană anonimă i-a acuzat pe israelieni că plătesc comisioane de vorbitori şi de consultanţă pentru medicii români, care acceptă să prescrie medicamentul Copaxone destinat tratării sclerozei multiple, către un număr cât mai ridicat de pacienţi din România.

De asemenea, medicilor români li se acoperă şi cheltuielile de călătorie în străinătate de către reprezentanţii Texa.

Mai mult, compania israeliană este acuzată că încearcă în mod activ să demostreze că respectivele comisioane de vorbitori sunt legitime şi trimite în acest sens fiecărui medic implicat în schemă o scurtă prezentare PowerPoint. Ulterior, medicul îşi va citi prezentarea la o întâlnire cu alţi lucrători sanitari pentru a-şi primi banii de la Teva Pharmaceutical.

Nu există informaţii cu privire la suma primită de medicii români implicaţi în schema companiei farmaceutice israeliene.

Copaxone a generat însă vânzări de aproximativ 1,1 miliarde de dolari în ultimul trimestru, adică 19% din veniturile totale ale companiei Teva Pharmaceutical.

Statele Unite interzic prin lege orice încercare de mituire a unui reprezentant guvernamental străin în încercarea de a obţine privilegii sau contracte preferenţiale, chiar dacă plata se face în mod direct sau prin acoperirea unor costuri extravagante sau deplasări în străinătate.

Teva Pharmaceutical Industries este sub incidenţa legii penale americane pentru că este înscrisă la New York Stock Exchange şi are mai multe filiale în Statele Unite.

Aceste acuzaţii au fost incluse şi în e-mailuri trimise de persoana anonimă spre Departamentul de Justiţie din SUA.

Compania farmaceutică este implicată în negocieri cu autorităţile americane pentru a închide mai multe dosare privind practici de corupţie din Rusia, Mexic şi Ucraina.

Teva Pharmaceutical a pus deoparte 520 de milioane de dolari pentru posibile penalităţi.

Te-ar mai putea interesa și
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele două proiecte finalizate deja la noi. Interviu cu John Stuart, CEO DRI
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele ...
John Stuart este CEO al  DTEK Renewables International (DRI), divizia de regenerabile a conglomeratic energetic ucrainean DTEK, controlat de Rinat Ahmetov, cel mai bogat ucrainean. DRI este din ce......
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă de la conducerea companiei începând cu data de 30 aprilie 2024, ...
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila, distribuitorul pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, a finalizat tranzacția ...
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași (ATB) vrea să își crească productivitatea cu 25% până în 2030 cu ajutorul accelerării procesului ...