Thyssenkrupp şi Tata Steel au creat al doilea mare producător de oţel din Europa, care va rivaliza cu ArcelorMittal

Producătorul german de oţel ThyssenKrupp AG şi gigantul indian Tata Steel Ltd au semnat miercuri un Memorandum de înţelegere (MoU) ce prevede combinarea operaţiunilor europene din domeniul oţelului într-o societate mixtă, transmit DPA, Reuters şi Bloomberg.
Economica.net - mie, 20 sept. 2017, 07:37
Thyssenkrupp şi Tata Steel au creat al doilea mare producător de oţel din Europa, care va rivaliza cu ArcelorMittal

În prezent, Thyssenkrupp este al treilea mare producător de oţel din Europa, după ArcelorMittal şi Tata Steel.

Combinarea va duce la reduceri anuale de costuri de 400-600 milioane de euro (480-720 milioane de dolari), iar în societatea mixtă se va renunţa la aproximativ 4.000 de angajaţi, aproximativ 8% din forţa de muncă, a informat Thyssenkrupp. Forţa de muncă a entităţii combinate este evaluată la 48.000 de salariaţi.

Acordul va crea al doilea mare producător de oţel din Europa, după ArcelorMittal. Sediul societăţii mixte, care se va numi Thyssenkrupp Tata Steel, va fi în Olanda. Tranzacţia ar urma să fie finalizată la începutul anului viitor şi va necesita aprobarea UE.

Noua entitate va produce aproximativ 21 de milioane de tone metrice de platbande de oţel şi va avea o cifră anuală de afaceri evaluată la 15 miliarde de euro (18 miliarde de dolari). Vor fi combinate uzinele Tata din Olanda şi Marea Britanie cu activele germane ale Thyssenkrupp .

Miercuri, după anunţarea tranzacţiei, acţiunile Tata Steel au urcat cu 2% la Bursa de la Mumbai. Anul acesta, titlurile companiei indiene au înregistrat un avans de 74%.

Tata Steel a demarat anul trecut negocieri cu Thyssenkrupp şi alte companii în vederea înfiinţării unei societăţi mixte a operaţiunilor lor europene din domeniul oţelului, ca parte a strategiei de majorare a profitabilităţii. În prezent, piaţa europeană a oţelului este afectată de supracapacitatea de producţie şi de cererea redusă.

ThyssenKrupp îşi extinde diviziile de ascensoare, bunuri şi componente industriale datorită preţului scăzut al oţelului.

Grupul ThyssenKrupp este prezent şi în România prin toate cele cinci divizii ale sale, respectiv metalurgie, auto, ascensoare, bunuri industriale şi servicii.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...