TOP. Cele mai cunoscute branduri de instrumente de scris, în rândul românilor

Bic, Parker, Pilot, Mont Blanc, Sheaffer şi Cross sunt cele mai cunoscute branduri de instrumente de scris în rândul românilor, după cum arată sondajul de opinie "Percepţia românilor asupra scrisului de mână și utilizarea instrumentelor de scris".
Economica.net - mie, 12 dec. 2018, 15:04
TOP. Cele mai cunoscute branduri de instrumente de scris, în rândul românilor

Astfel, la întrebarea cu răspuns multiplu „ce branduri de instrumente de scris cunosc ?”, românii au menționat cel mai frecvent Bic, cu un procent de 84,23%, Parker, cu 70,67%, Pilot, cu 59,84%, Mont Blanc, cu 42,30%, Sheaffer, cu 9,87% şi Cross, cu 8,47%.

Sondajul mai arată că peste trei din zece români ar scrie mai des de mână dacă ar fi nevoiți sau ar alege să utilizeze mai rar dispozitive precum telefoane, tablete sau PC-uri. O pondere nesemnificativă, de doar 2,06% dintre cei sondați, au afirmat că nu doresc să scrie de mână și nu consideră că ar putea fi determinați de factori externi să o facă.

De asemenea, întrebaţi „care sunt cele mai frecvente situații în care românii scriu de mână?”, cei mai mulţi dintre participanţii la sondaj au spus că fac acest lucru când completează diferite acte, cereri sau solicitări.

Iată care sunt cele mai dese situaţii în care românii scriu de mână, potrivit sondajului „Percepția românilor asupra scrisului de mână și utilizarea instrumentelor de scris”:

  • 75,09% completează diferite acte/ cereri/ solicitări;
  • 60,13% fac liste cu task-uri personale;
  • 56,23% iau notițe la întâlniri de business sau în interes de serviciu;
  • 39,94% fac liste cu task-uri pentru serviciu;
  • 36,04% iau diferite notițe în interes personal;
  • 27,86% scriu de mână scrisori și felicitări;
  • 24,98% iau notițe la cursuri și la școală;
  • 11,57% scriu în jurnalul personal;
  • 3,54% scriu de mână în alte situații.

Potrivit aceluaişi sondaj, cei mai mulți dintre români, respectiv aproape şapte din zece, poartă întotdeauna la ei un instrument de scris, pixul fiind instrumentul de scris cel mai utilizat. Astfel, peste jumătate dintre respondenți, respectiv 55,06% aleg să scrie cu pixul, 17,88% preferă creionul și 17,07% optează pentru stilou.

Indiferent de instrumentul de scris utilizat, aproape jumătate dintre români, respectiv 49,23% scriu zilnic de mână mai mult decât semnături pe documente sau completarea diferitelor tipizate. Doar 8,33% dintre români afirmă că scriu foarte rar de mână.

Cele mai frecvente situații în care românii scriu de mână sunt cele când iau notițe în cadrul întâlnirilor de serviciu și personale sau în scop educațional, precum la cursuri, la completarea diferitelor acte, cereri sau solicitări, în realizarea de listele cu task-uri zilnice la birou sau pe plan personal.

Sondajul a fost realizat online, în luna octombrie 2018, la solicitarea Consult Company, pe un eşantion de 1.357 de respondenți, cu vârste peste 18 ani, din mediul urban.

Te-ar mai putea interesa și
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Exodul din Rusia a corporaţiilor străine începând din 2022, după ce aceasta a invadat Ucraina, a dus la pierderi ale companiilor străine de peste 107 miliarde de dolari din deprecieri de active......
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra ...
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. Industria solicită de urgență remedierea situației
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. ...
Proiectul de OUG de modificare a legislației referitoare la plafonarea prețurilor la energie și gaze, care ar urma să ...
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Activităţile NATO din Europa de est şi din regiunea Mării Negre sunt concentrate pe pregătirea aliaţilor săi pentru ...