Tot mai mulţi români cumpără online cadourile de Crăciun, cu un buget mediu de 190 euro

Tot mai mulţi români intenţionează să cumpere online cadourile de Crăciun pentru cei dragi, iar suma medie alocată în acest sens de sărbători se ridică la 190 euro, potrivit unui studiu realizat de DPDgroup, lider european în curieratul rutier. Bugetul românilor care preferă să cumpere pe internet este identic cu cel al belgienilor şi dublu faţă de cel alocat de croaţi (94 de euro). În România, cei mai entuziaşti cumpărători online de Crăciun sunt bărbaţii, cu o pondere de 54% din total.
Economica.net - mar, 06 dec. 2016, 11:07
Tot mai mulţi români cumpără online cadourile de Crăciun, cu un buget mediu de 190 euro

Topul darurilor cumpărate online pe care vor să le pună românii sub brad este dominat de produsele de înfrumuseţare şi îngrijire, urmate de jucării şi modă, spre deosebire de restul europenilor, care pun accent pe cărţi sau jucării.

Dintre cele 21 de ţări analizate, România se află la jumătatea clasamentului, după suma medie pe care vor să o cheltuiască online pe cadourile de Crăciun.

România devansează, astfel, state cu economii mai puternice şi un sector e-commerce mult mai dezvoltat, precum Olanda, Polonia, Portugalia sau Ungaria, arată studiul.

„Sondajul reflectă clar apetitul dezvoltat al românilor pentru cumpărăturile online. 93% dintre respondenţi spun că vor achiziţona online cadouri pentru cei dragi”, a declarat directorul general al DPD România, Lucian Aldescu.

DPD este una dintre cele mai importante companii de pe piaţa românească de coletărie şi curierat expres.

România este în fruntea statelor cu cea mai mare intenţie de cumpărare online de Crăciun.

„Cifrele sunt peste aşteptări, având în vedere că doar 37% dintre cei chestionaţi se declară cumpărători online fideli. În schimb, în Olanda, ţară cu cei mai mulţi e-shop-eri fideli, doar jumătate vor să achiziţioneze daruri de Sărbători din e-commerce”, a menţionat Aldescu.

România se află pe primul loc în clasament şi după diferenţa de buget faţă de anul trecut. Potrivit sondajului, 43% dintre respondenţi vor aloca anul acesta sume mai mari pentru cadouri.

După acest criteriu, românii sunt urmaţi în top de lituanieni, iar la polul opus se află Germania, ţară în care doar 14% dintre internauţi vor aloca bugete mai mari pentru surprizele de sub brad.

Produsele pe care vor să le pună românii sub brad sunt, cu precădere, cele de înfrumuseţare şi de îngrijire corporală, preferate de 55% dintre respondenţi.

Acete produse sunt şi cele mai căutate de lituanieni. La polul opus se află pantofii, jocurile video, articolele sportive şi electrocasnicele, care reprezintă o opţiune de cadou pentru mai puţin de 20% dintre cei intervievaţi.

În schimb, cărţile sunt pe primul loc în lista de daruri de sărbători pentru cehi, unguri, austrieci, belgieni, nemţi, italieni, portughezi sau elveţieni.

Pe de altă parte, jucăriile ocupă prima poziţie în topul preferinţelor pentru croaţi, polonezi, sloveni, estoni, francezi, letoni, olandezi şi spanioli.

Conform studiului, o treime dintre e-shopperii români sunt casnici şi au copii minori în întreţinere. Cea mai mare prezenţă în e-commerce, de 45%, o au cei cu vârste între 18 şi 34 de ani, 40% au între 35 şi 54 de ani, iar restul au peste 55 de ani.

Cel mai adesea, românii cer ca livrările să se facă la domiciliu, opţiune solicitată în 82% din cazuri.

A doua adresă de expediere dorită este locul de muncă, pentru care optează 44% dintre consumatori, iar 20% solicită un oficiu poştal.

Alţi 10% dintre respondenţi vor ca produsele comandate să fie livrate la o altă adresă diferită de birou şi locul de muncă, în timp ce 9% solicită predarea coletelor într-un magazin.

Studiul a fost efectuat în 21 de ţări. În România, studiul s-a realizat în perioada 19 septembrie – 7 octombrie, pe un eşantion de 1.017 respondenţi.

DPD România este parte a DPDgroup, lider european în curieratul rutier. În România, DPD se află între primele trei companii de curierat. Cu circa 600 de angajaţi, DPD România livrează anual 8,5 milioane de colete.

Un studiu anterior, realizat de ING, arată că cinci din zece români se simt obligaţi să cheltuiască bani pentru sărbătorile de iarnă. Totodată, potrivit studiului, unul din patru români a primit un cadou pe care nu l-a apreciat sau nu i-a plăcut, iar doi din zece români au acumulat datorii în urma cheltuielilor de Crăciun.

Te-ar mai putea interesa și
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile după un lung conflict, evitând astfel......
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al Hennes & Mauritz AB (H&M), Daniel Erver, a declarat că al doilea mare retailer de îmbrăcăminte din lume ...
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina
Putin spune că Rusia nu va ataca NATO, dar că avioanele F-16 vor fi doborâte în Ucraina
Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă ...
Cehia a demascat o reţea finanţată de Moscova care descuraja ţările din UE să ajute Ucraina
Cehia a demascat o reţea finanţată de Moscova care descuraja ţările din UE să ajute Ucraina
Serviciile de informaţii cehe au demascat o reţea finanţată de Moscova care răspândea propaganda rusă despre Ucraina ...