Trafic blocat în centrul Capitalei, în urma protestului taximetriştilor

Traficul rutier se desfăşoară, miercuri după-amiază, cu dificultate, în centrul Capitalei, în urma protestului organizat de taximetrişti în faţa Guvernului, autorităţile estimând că în jurul orei 18.00 circulaţia va reveni la normal.
Economica.net - mie, 20 dec. 2017, 15:11
Trafic blocat în centrul Capitalei, în urma protestului taximetriştilor

Potrivit reprezentanţilor Brigăzii Rutiere a Capitalei, traficul este blocat în centrul Capitalei, ca urmare a mitingului din faţa Palatului Victoria.

Oficialii Jandarmeriei Capitalei estimează că, în jurul orei 18.00, Piaţa Victoriei va fi eliberată de taximetrişti, iar traficul va reveni la normal.

Traficul rutier a fost restricţionat din cauza protestului din Piaţa Victoriei, începând cu ora 07.00, pe Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central – mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se permanent circulaţia pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu.

Circulaţia în Piaţa Victoriei a fost resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu.

Restricţiile rutiere vor fi în vigoare până la ora 21:00, cel târziu, potrivit poliţiştilor.

Câteva sute de transportatori au protestat, miercuri, în faţa Guvernului, solicitând o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii 38/2003 în vederea eradicării activităţii neautorizate şi nelicenţiate din domeniul transporturilor rutiere de persoane.

Referitor la schimbarea legii taximetriei, decisă marţi, în Consiliul General al Capitalei, reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) susţin că aceasta este benefică atât pentru taximetrişti, cât şi pentru cetăţeni.

În România sunt 110.000 de transportatori, respectiv cei care fac transport în regim de taxi şi închiriere, precum şi cei care au investit în transporturile de persoane care au curse regulate, ocazionale.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...