Transalpina ar putea fi deschisă săptămâna viitoare

Circulaţia pe drumul naţional 67 C - Transalpina - ar putea fi deschisă săptămâna viitoare, după ce zăpada de pe carosabil a fost îndepărtată şi au fost făcute lucrări de întreţinere, comisia formată din reprezentanţi ai CNAIR şi Poliţiei Rutiere din judeţele Vâlcea şi Gorj urmând să se întâlnească luni pentru a lua această decizia, scrie News.ro.
Economica.net - vin, 26 mai 2017, 09:01
Transalpina ar putea fi deschisă săptămâna viitoare

Potrivit unui comunicat de presă al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), sunt întrunite toate condiţiile pentru constituirea Comisiei care poate decide deschiderea circulaţiei rutiere pe DN 67C (Transalpina), scrie News.ro.

„Ca urmare a deciziei directorului general al CNAIR S.A, a fost efectuată revizia acestui drum naţional, iar Comisia formată din reprezentanţi ai Companiei şi ai Poliţiei Rutiere din judeţele Vâlcea şi Gorj se poate întruni luni, 29 mai, la ora 14.00”, se arată în document.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii DRDP Craiova au înlăturat zăpada depusă pe carosabil, au finalizat marcajele rutiere şi au montat elementele de siguranţă şi de semnalizare deteriorate pe timpul iernii.

Dacă se menţin condiţiile meteorologice actuale şi se constată că lucrările au fost realizate conform normativelor, Comisia va putea decide încă de luni deschiderea circulaţiei rutiere pe Transalpina.

Circulaţia pe Transalpina, între localităţile Rânca (km 34+800, judeţul Gorj) şi Şugag (km 79+200, judeţul Alba), a fost închisă din 1 noiembrie 2016, şoseaua fiind acoperită de zăpadă.

Transalpina, denumită şi „Drumul Regelui”, este cea mai înaltă şosea din România care poate fi străbătută cu maşina, punctul cel mai înalt fiind în Pasul Urdele, 2.145 metri altitudine.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...