Transelectrica, în curs de a obţine aprobări şi avize pentru 1.000 de kilometri de noi linii electrice aeriene

Transelectrica se află în curs de obţinere a aprobărilor şi avizelor necesare pentru derularea unor proiecte de investiţii privind noi linii electrice aeriene ce totalizează 1.000 de kilometri, a anunţat, miercuri, Adrian Şuţă, şeful Direcţiei Relaţia cu Autorităţile de Reglementare, la o întâlnire cu investitorii.
Economica.net - mie, 15 nov. 2017, 13:53
Transelectrica, în curs de a obţine aprobări şi avize pentru 1.000 de kilometri de noi linii electrice aeriene

Printre aceste proiecte a se numără: Linia Electrică Aeriană Porţile de Fier – Anina – Reşiţa – Timişoara – Săcălaz – Arad, care se va realiza în două etape, LEA Gădălin – Suceava de 260 kilometri, LEA Smârdan – Gutinaş, de 140 kilometri, LEA Cernavodă – Stâlpu – 160 kilometri, LEA Ostrovu Mare – RET, de 32 kilometri, LEA Suceava – Bălţi (Moldova) – 90 kilometri, obiectiv condiţionat de semnarea unui memorandum cu Moldova, precum şi racorduri LEA Isaccea – Varna şi LEA Isaccea Dobrudja în staţia Medgidia Sud, de 27 kilometri.

Potrivit lui Adrian Şuţă, Transelectrica a semnat contracte noi în valoare de 135 de milioane de lei în primele nouă luni, iar cheltuielile de investiţii din primele trei trimestre se situează la 127 milioane de lei.

În prezent, sunt iniţiate achiziţii estimate la 475 de milioane de lei şi se află în diverse stadii de derulare a procedurilor de achiziţie/contractare. De asemenea, sunt în curs de iniţiere achiziţii estimate la 154 milioane de lei.

În ceea ce priveşte avaria recentă produsă la staţia Fundeni, reprezentanţii companiei au precizat că aici a avut loc o retehnologizare în urmă cu 10 ani, iar echipamentele se află la jumătatea duratei de viaţă.

‘Retehnologizarea unei staţii nu înseamnă lucrări de mentenanţă zero. Aşa s-a crezut şi este un lucru care nu este corect. Peste tot în lume există lucrări de diagnoză, deci după ce ai făcut retehnologizare sunt nişte lucrări care trebuie făcute. Nu este o instalaţie pe care ai făcut-o şi ai uitat-o acolo 30 de ani. Lucrări de mentenanţă trebuie făcute pentru că pot apărea incidente de acest gen’, a declarat Corina Georgeta Popescu, directorul general al Transelectrica.

Mai multe zone din nordul şi estul Capitalei au fost afectate, pe 1 noiembrie, de o pană de curent produsă în urma unei avarii la o staţie Transelectrica.

‘Miercuri, 1 noiembrie, la ora 16:44, s-a înregistrat o avarie în reţeaua Transelectrica, fiind afectate mai multe cartiere din zona de est şi de nord a Capitalei. În acest moment, se lucrează pentru realimentarea cât mai rapidă a tuturor consumatorilor afectaţi’, au scris reprezentanţii Transelectrica pe pagina de Facebook a companiei.

Totodată, pe 21 octombrie, la ora 4:32, a avut loc o avarie în staţia electrică 220/110/10 kV Fundeni, în urma căreia cartierele bucureştene Obor şi Fundeni, precum şi o parte din localităţile Otopeni, Afumaţi şi Fundeni au rămas fără energie electrică.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...