Trei din cinci companii care acordă beneficii extrasalariale le vor oferi angajaţilor tichete de Crăciun în acest an

Trei din cinci companii care acordă beneficii extrasalariale angajaţilor le vor oferi anul acesta tichete cadou cu ocazia Crăciunului, potrivit unei analize Sodexo, jucător de top pe piaţa beneficiilor extrasalariale din România. Jumătate dintre companiile care acordă tichete cadou angajaţilor îşi desfășoară activitatea în servicii, distribuţie şi sectorul industrial. Începând cu ianuarie 2016, tichetele cadou acordate de către companii sunt scutite de impozitul pe venit şi pot fi acordate atât angajaţilor, cât şi copiilor minori ai acestora. 
Economica.net - mie, 16 nov. 2016, 08:41
Trei din cinci companii care acordă beneficii extrasalariale le vor oferi angajaţilor tichete de Crăciun în acest an

Profilul companiilor care oferă în 2016 tichete de Crăciun angajaţilor – cercetare Sodexo

Majoritatea companiilor care vor oferi angajaţilor tichete cadou de Crăciun sunt din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Timiş, Arad şi Prahova.

Aproximativ jumătate dintre companiile care oferă tichete de Crăciun angajaţilor îşi desfăşoară activitatea în servicii, distribuţie şi sectorul industrial.

Şi în acest an, companiile multinaţionale, indiferent de sectorul de activitate, se numără printre angajatorii care oferă salariaţilor tichete cadou şi de Crăciun.

Peste 50% dintre companiile care vor acorda tichete cadou cu ocazia Crăciunului în acest an au între un angajat şi 19 angajaţi. Pentru această categorie de angajatori, unde nu există, de regulă, un departament specializat de resurse umane, tichetele cadou reprezintă o soluţie foarte ușor de implementat.

Tichetele de masă reprezintă, în continuare, cel mai accesat beneficiu extrasalarial acordat de angajatori în România, dar tichetele cadou se află în topul preferinţelor sezoniere atât pentru angajatori, cât şi pentru angajaţi, care îşi pot alege singuri cadoul pe care şi-l doresc. În plus, de anul acesta, angajaţii beneficiază de scutirea totală de la plata impozitelor pentru tichetele cadou”, declară Adina Popa, director de marketing şi dezvoltare la Sodexo Benefits & Rewards România.
Începând cu ianuarie 2016, tichetele cadou acordate de către companii sunt scutite de impozitul pe venit şi pot fi acordate atât angajaţilor, cât şi copiilor minori ai acestora.

Concret, tichetele cadou în cuantum de 150 de lei, acordate cu următoarele ocazii: 8 Martie, Paşti, 1 Iunie şi Crăciun, precum şi la sărbători similare ale altor culte religioase, sunt neimpozabile şi sunt scutite de contribuţii sociale individuale. Anterior, tichetele cadou se supuneau impozitului pe venit de 16%.

În acest context, Sodexo estimează că va emite anul acesta de Crăciun cu 32% mai multe tichete Cadou Pass, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Tichetele Cadou Pass pot fi utilizate pentru achiziţia unei game variate de produse și servicii nealimentare, fiind folosite inclusiv în HoReCa.

Potrivit cercetării Sodexo, 30% dintre angajaţi cumpără cu tichete cadou Sodexo piese de mobilier şi produse pentru casă; 30% dintre salariaţi cumpără cu aceste tichete produse electro-IT; 20% dintre angajaţi cumpără cu ele haine şi încălţăminte, iar circa 10% dintre ei plătesc masa la restaurant cu tichetele cadou primite de la angajatori.

Sodexo este în continuare emitentul de tichete cadou cu cea mai mare reţea naţională în care acestea pot fi utilizate, ajungând la 67.000 de magazine partenere, profilul acestora variind de la magazine electro-IT, librării, magazine de bijuterii și accesorii, birotică, jucării, obiecte vestimentare, până la farmacii, supermarketuri şi hipermarketuri.

Tichetele Cadou Pass de la Sodexo pot fi folosite la se numără: Flanco, Media Galaxy, Altex, Inmedio, Cărturești, Humanitas, Cellini, Swarovsky, Diverta, Noriel, Toyplex, Otter, Ecco, Aldo, Guban, Bata, Sensiblu, Help Net, Dona, Catena, Lidl, Mega Image, Carrefour, Kaufland, Penny etc. Lista completă o găsiţi la acest link.
www.mysodexo.ro.

Compania Sodexo, al 19-lea angajator mondial, a fost înfiinţată de către Pierre Bellon în anul 1966 în Marsilia şi este astăzi lider mondial în soluţii pentru calitatea vieţii.
Grupul Sodexo e prezent în 80 de ţări şi are peste 420.000 de angajaţi. În România, Sodexo a intrat în anul 1998 şi are astăzi peste 1.100 angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO a anunțat rezultatele pentru anul fiscal 2023. Veniturile LEGO au crescut cu 2%, la 65,9 miliarde de coroane daneze (circa 8,5 miliarde euro), în anul fiscal 2023, în condițiile în......
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei Technologies a înregistrat în 2023 cel mai rapid ritm de creştere a veniturilor din ultimii patru ani, pe fondul ...
Aurul îşi continuă creşterea. Noi recorduri pe pieţele internaţionale şi la cursul BNR
Aurul îşi continuă creşterea. Noi recorduri pe pieţele internaţionale şi la cursul BNR
Aurul creşte şi azi, 29 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României ...
Dacă nu ar fi aderat la NATO, Estonia ar fi fost acum în locul Ucrainei, afirmă şeful diplomaţiei estone
Dacă nu ar fi aderat la NATO, Estonia ar fi fost acum în locul Ucrainei, afirmă şeful diplomaţiei estone
Conflictul actual din Ucraina arată ce s-ar fi putut întâmpla Estoniei dacă nu ar fi devenit membră a NATO acum 20 de ...