Trei din cinci români au ales să petreacă 1 Mai acasă sau la iarbă verde şi vor să cheltuiască cel mult 200 de lei

Trei din cinci angajați care vor avea liber de 1 Mai vor petrece minivacanţa din acest weekend acasă, cu familia şi prietenii, sau în aer liber, iar cei mai mulţi dintre ei vor aloca un buget de sub 200 de lei de persoană pentru activităţile planificate, arată un studiu realizat de eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România.
Economica.net - joi, 27 apr. 2017, 10:57
Trei din cinci români au ales să petreacă 1 Mai acasă sau la iarbă verde şi vor să cheltuiască cel mult 200 de lei

Astfel, 41% din totalul celor care vor fi liberi de Ziua Muncii vor petrece acasă cu familia sau prietenii, iar 21% dintre ei vor ieşi la iarbă verde sau la un grătar.

Doi din 10 români au decis să meargă la mare sau la munte, marea fiind preferată în special de cei tineri, 57% dintre respondenții care au ales litoralul având între 19 și 25 de ani. Muntele e preferat de respondenții cu vârsta între 26 și 35 de ani și, respectiv, 46 și 55 de ani, mai arată studiul eJobs.

Cei care au ales să se îndrepte către destinații turistice pentru minivacanţa de 1 Mai și-au planificat cheltuieli mai ridicate. Astfel, cei care preferă să meargă la mare se aşteaptă să cheltuiască între 500 de lei și 1.000 de lei de persoană, iar o mare parte din cei care merg la munte (41%) se aşteaptă la cheltuieli cuprinse între 200 lei şi 500 de lei de persoană.

Majoritatea celor care vor pleca peste hotare de 1 Mai au alocat peste 2.000 de lei pentru distracţia din acest weekend. Numărul lor nu este însă foarte mare, întrucât doar 3% dintre respondenţi vor pleca în străinătate în weekendul prelungit de 1 Mai, această opţiune fiind aleasă în special de cei cu vârste de peste 56 de ani (33%) și de tineri cu vârsta cuprinsă între 26 și 35 de ani (33%).

Alţi 19% dintre respondenţi nu s-au hotărât încă ce vor face de Ziua Muncii, cei mai nehotărâţi fiind tinerii sub 25 de ani (27%).
Studiul eJobs a fost realizat online, în perioada 16-26 aprilie, în rândul a 546 de respondenți cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 ani.

Lansată în 1999, eJobs este astăzi cea mai mare platformă de recrutare online din România, cu un număr de peste 3,5 milioane de profesioniști conectaţi la piaţa muncii şi peste 30.000 de joburi active în orice moment. eJobs Group face parte din grupul media Ringier România, membru Ringier AG.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 București – Pitești intră în reparații. Cost estimat de 1,1 miliarde de lei pentru reabilitarea a 42 km
Autostrada A1 București – Pitești intră în reparații. Cost estimat de 1,1 miliarde de lei pentru reabilitarea ...
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) propune aprobarea în Guvern a unui proiect de act normativ privind reabilitarea a 42 de kilometri din prima autostradă a României, A1......
Taxă de 1 euro pentru toți cei care aterizează pe aeroporturile din România. Banii se vor duce într-un fond de garantare a biletelor în cazul falimentului companiei aeriene
Taxă de 1 euro pentru toți cei care aterizează pe aeroporturile din România. Banii se vor duce într-un fond de garantare ...
Taxă de 1 euro pentru toți cei care aterizează pe aeroporturile din România este propunerea lui Alin Burcea, noul președinte ...
Creşte nemulţumirea faţă de supraturism în Spania
Creşte nemulţumirea faţă de supraturism în Spania
Din insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestaţiile ostile supraturismului se înmulţesc ...
Stellantis, nevoit să schimbe numele modelului Alfa Romeo Milano la doar câteva zile după lansare
Stellantis, nevoit să schimbe numele modelului Alfa Romeo Milano la doar câteva zile după lansare
Contrele dintre șefii grupului Stellantis și autoritățile din Italia au dus la o situație în premieră pe piața auto ...