Trenurile Pop si Rock, cea mai mare achiziţie din istoria Italiei. Un astfel de tren e bun şi pentru căile ferate române FOTO VIDEO

Noile trenuri regionale Pop si Rock, construite in Italia de Alstom si Hitachi, au fost prezentate la Innotrans Berlin, cel mai mare târg din industria feroviară. Automotoarele cumpărate de Treniltalia fac parte din strategia de achiziţii de trenuri noi de 6 miliarde de euro, cea mai mare din istoria Italiei. Reprezentanţii Alstom spun că un astfel de tren se pretează şi pentru căile ferate române.
Anemona Andone - mie, 19 sept. 2018, 18:49
Trenurile Pop si Rock, cea mai mare achiziţie din istoria Italiei. Un astfel de tren e bun şi pentru căile ferate române FOTO VIDEO

Oficiali italieni au prezentat la Innotrans cele mai noi trenuri iesite de pe portile fabricilor Hitachi Rail si Alstom din Italia.

Noile trenuri vor fi introduse pe caile ferate italiene din mai 2019. Rock si Pop fac parte din strategia italienilor de a investi 6 miliarde de euro in achizitia a peste 600 de trenuri noi prin care sa inlocuiasca 80 % flota actuala de trenuri in cinci ani.

Comanda pentru trenurile Pop si Rock, in valoare de 4,2 miliarde de euro, fara precedent in istoria Italiei, include pana la 517 bucati. 

Versiunea Rock reprezinta un tren supraetajat, cu o capacitate de 1.400 de locuri, dintre care 700 pe scaune. Acesta poate avea 4, 5 sau 6 vagoane si atinge o viteza de pana la 160 de kilometri/ora.

Versiunea Pop atinge de asemenea o viteza de 160 de kilometri/ora si are o capacitate de 500 de locuri, dintre care 300 pe scaune, in varianta cu patru vagoane, si circa 300 de locuri, dintre care 200 pe scaune, in varianta cu trei vagoane.

Modelele produse in Italia au la baza trenul electric al Alstom, Coradia Stream, despre care reprezentantii producatorului francez spun ca se preteaza si pe caile ferate din Romania.

Acestea sunt reciclabile in proportie de peste 95% si permit o reducere a consumului de energie de 30%. Noile trenuri vor avea camere de luat vederi precum si monitoare interioare, retea Wi-Fi, sisteme integrate pentru evidenta calatorilor si instalatie de aer conditionat silentioasa, a carei capacitate poate fi reglata in functie de cat de aglomerat este trenul.

Pe langa trenurile Pop si Rock, italienii vor mai cumpara 135 de trenuri hibride, diesel si electrice, de 1,6 miliarde de euro de la Hitachi Rail.

Innotrans Berlin este cel mai mare targ dedicat industriei feroviare, ce se intinde pe o suprafata de peste 200.000 mp.

Te-ar mai putea interesa și
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar în eventualitatea reluării negocierilor de pace, transmite agenţia EFE,......
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...