Trump le-a dat un ultimatum republicanilor pentru a înlocui Obamacare

Preşedintele SUA, Donald Trump, le-a dat un ultimatum republicanilor, cerându-le să revoce şi să înlocuiască legea asigurărilor de sănătate cunoscută ca Obamacare, pentru că în caz contrar vor rata orice şansă de a o reforma, relatează mass-media americane citate de DPA.
Economica.net - vin, 24 mart. 2017, 09:42
Trump le-a dat un ultimatum republicanilor pentru a înlocui Obamacare

Trump a formulat acest ultimatum după ce Camera Reprezentanţilor a decis joi să amâne pentru a doua zi un vot asupra acestei legi. Solicitarea preşedintelui le-a fost transmisă legislatorilor joi seara de directorul său pentru buget, Mick Mulvaney.

Potrivit New York Times, preşedintele Camerei, Paul Ryan, a ieşit din sala de şedinţe a reprezentanţilor şi le-a spus ziariştilor că şeful statului va obţine votul pe care îl doreşte vineri. Totuşi, el a refuzat să spună dacă acest vot va fi în favoarea revocării şi înlocuirii Obamacare sau nu.

Schimbarea legii asigurărilor de sănătate considerate emblematice pentru mandatul predecesorului lui Trump, democratul Barack Obama, a fost una din principalele promisiuni de campanie ale actualului preşedinte.

Totuşi, legea vizând revizuirea Obamacare – a cărei denumire reală este Affordable Care Act, legea ‘asigurărilor de sănătate accesibile’ – a întâmpinat joi nu doar opoziţia democraţilor, ci şi cea a peste 20 de republicani conservatori, cărora li s-au alăturat şi câteva voci moderate din cadrul partidului. Aceasta, după ce Trump i-ar fi ameninţat şi la începutul săptămânii pe republicani să voteze pentru reformă sau să-şi asume ‘consecinţe politice’, după cum a indicat presa.

În ce-i priveşte pe democraţi, niciunul nu va vota probabil în favoarea revizuirii Affordable Care Act. Nancy Pelosi, lidera minorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor, l-a ironizat pe şeful statului, punându-i la îndoială abilităţile de negociere cu care se laudă în cărţile sale despre strategia afacerilor, în condiţiile în care în politică este un novice.

‘Nu alegi o zi şi vii şi spui că vom adopta legea cutare. Mai întâi construieşti un consens. /…/ Donald Trump, poate că eşti un foarte bun negociator, dar e o greşeală de amator să susţii asta într-o zi când evident nu eşti pregătit’, a declarat politiciana democrată în timpul şedinţei legislativului, amintind şi că joi, 23 martie, s-au împlinit 7 ani de la promulgarea de către Barack Obama a controversatei legi.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...