Turismul de distracţie, şansa României

Promovarea turismului de distracţie, nu numai pe litoralul românesc ci şi în zonele montane, poate contribui la creşterea încasărilor din turism pe toată durata anului, consideră reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS).
Economica.net - Dum, 26 aug. 2012, 12:30
Turismul de distracţie, şansa României

„Este esenţial să nu stăm pe loc, să nu aşteptăm ca turiştii să ne caute pe noi şi să ne descopere din greşeală, ci să-i căutăm noi pe ei prin toate mijloacele moderne, oferindu-le însă mai mult decât mare şi munte, aceste lucruri nefiind unice în lume, aşa cum am dori noi, ci invitându-i la noi pentru modalităţi speciale de a-şi petrece timpul liber într-un cadru special. (…) Ar trebui să ducem acest tip de turism şi la munte, pentru a acoperi şi sezonul rece. Şi atunci vom vedea cum încasările din turism vor creşte pe toată durata anului şi cum turiştii străini nu vor mai veni aici doar ca să descopere căruţele de pe şosele sau obiceiuri vechi, ci se vor simţi în România ca într-o insulă a distracţiilor”, a declarat preşedintele FPTS, Dan Matei Agathon, într-un comunicat de presă.

Acesta a dat exemplul Centrului Istoric al Capitalei, unde “turismul de distracţie se dezvoltă din el însuşi, pentru că-şi găseşte ritmul propriu şi vine în întâmpinarea turiştilor înţelegând aşteptările acestora”. 

“Acest tip de promovare şi acţiune are nevoie doar să fie demarat şi apoi lăsat să crească din sine însuşi şi din concurenţa pe care o naşte între organizatorii de evenimente. Acelaşi lucru îl vedem întâmplându-se tot mai puternic şi pe litoral, în sezon’, a menţionat Agathon. 

În ultima perioadă, tot mai mulţi turişti străini au aflat de România prin evenimentele şi distracţiile organizate, concertul susţinut de Lady Gaga însemnând o reclamă eficientă în toată lumea. Acesta este urmat de concertul formaţiei Red Hot Chili Peppers, de la finele lunii august, eveniment estimat să aducă în Bucureşti mii de turişti. 

Nu în ultimul rând, promovarea puternică din acest an de la Mamaia, încununată de transmisiunea Fashion Tv, încearcă să pună această staţiune, aşadar şi România, pe harta mondială a destinaţiilor turismului de distracţie, apreciază FPTS.

Te-ar mai putea interesa și
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
Statele Unite au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii......
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Admiterea României în programul Visa Waiver reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai ...
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai ...
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...