Turiştii români şi-au planificat vacanţa de Paşti încă din februarie, vânzări în creştere cu 40%

Turiştii românii şi-au planificat din timp de mini-vacanţa de Paşti, care coincide cu 1 Mai, pentru city-break-uri europene sau circuite exotice, încă din luna februarie, iar vânzările de pachete turistice au înregistrat o creştere de 40%, faţă de 2015, arată datele remise Agerpres de agenţia de turism online Paravion.
Economica.net - joi, 07 apr. 2016, 11:19
Turiştii români şi-au planificat vacanţa de Paşti încă din februarie, vânzări în creştere cu 40%

Primele rezervări pentru vacanţa Pascală au fost realizate de la mijlocul lunii februarie, iar Praga, Viena, Roma, Amsterdam şi Sicilia au fost cele mai solicitate destinaţii.

Bugetul mediu alocat de cei care optează pentru destinaţii externe se ridică la circa 350 euro de persoană, similar celui cheltuit în 2015, suficient pentru a acoperi biletele de avion, cazarea cu mic dejun inclus pentru trei nopţi la un hotel de trei stele, dar şi transferul tur-retur de la aeroport la hotel.

‘Anul acesta am observat din timp interesul crescând al românilor pentru călătoriile de Paşti, în condiţiile în care primele rezervări le-am avut încă din a doua lună a anului. Majoritatea a ales sejururi de 3-4 zile, în Europa, cu costuri medii, de până la 400 euro de persoană, însă am înregistrat cereri inclusiv pe pachete de peste 1000 euro, pentru circuite sau destinaţii exotice, în Iordania, Israel sau Peninsula Sorrentina, în Italia’, declară Remus Vişan, Director General Paravion.

Potrivit acestuia, cel mai scump pachet de Paşte din oferta Paravion s-a ridicat la circa 1.200 euro/ persoană, pentru un circuit de 8 zile în Iordania, cu bilet de avion dus-întors, cazare la hoteluri de patru stele, excursii organizate la principalele obiective turistice, jeep safari şi transfer aeroport-hotel-aeroport.

A doua cea mai costisitoare vacanţă pascală vândută de agenţie anul acesta s-a ridicat la 880 euro/persoană, tot pentru un circuit, însă în Israel. Bugetul acoperă 6 nopţi de cazare cu demipensiune la hoteluri de patru stele, biletele de avion, excursii la obiective turistice şi transfer de la hotel la aeroport, şi invers.

Majoritatea românilor care au ales să-şi petreacă minivacanţa de Sărbători în afara ţării, prin Paravion, circa 30% dintre ei, au optat pentru Praga, Viena, Roma, Amsterdam şi Sicilia. Cei care au preferat Capitala Italiei, au plătit, în medie, 260 euro/persoană, buget suficient pentru a acoperi biletele de avion tur-retur, cazarea pentru trei nopţi la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, respectiv transferul de la aeroport la hotel, şi invers.

Anul trecut, majoritatea celor care au ales să călătorească în Europa de 1 Mai au preferat Bulgaria, Grecia, Cipru şi Italia, iar cei care s-au orientat mai departe de continent, au ales Egiptul şi Dubaiul.

Destinaţiile interne de Paşti au generat, anul acesta, circa 10% din vânzările dedicate Paravion, cele mai accesate pachete fiind cele din Mamaia, Vatra Dornei, Durău, Baile Felix şi Predeal.

Pentru vacanţele în România, bugetul mediu se ridică la circa 150 euro, sumă care, însă, acoperă strict serviciile de cazare pentru 3 nopţi, cu mic dejun şi masa tradiţională de Paşti, fără transport sau alte obiective asigurate de agenţie.

Paravion este cea mai mare agenţie de turism online din România, care operează pe mai multe pieţe din Europa de Est şi în Turcia, oferind servicii precum rezervări de bilete de avion, vacanţe, închirieri auto şi hotel. Website-ul beneficiază de un call center disponibil 24 de ore din 24, precum şi de soluţii de securitate dezvoltate de Zitec şi PayU.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...