Twitter lansează o facilitate prin care încearcă să-şi protejeze utilizatorii de spam şi de hărţuire

Reţeaua socială Twitter lansează o opţiune numită Quality Filter, care are rolul de a-i proteja pe utilizator de mesaje nesolicitate.
Economica.net - vin, 19 aug. 2016, 08:42
Twitter lansează o facilitate prin care încearcă să-şi protejeze utilizatorii de spam şi de hărţuire

Noua facilitate are menirea de a ascunde notificările nesolicitate venite din partea spammerilor sau a boţilor. Boţii de Twitter sunt aplicaţii care răspund sau trimit automat mesaje la diverse interpelări sau când detectează că cineva a folosit anumite cuvinte.

Pentru a scuti utilizatorul de aceste mesaje, Twitter lansează două noi opţiuni pentru toţi utilizatorii. Prima dintre acestea va limita notificările primite la persoanele urmărite. A doua se numeşte Quality Filter şi are rolul, conform celor de la Twitter, de a creşte calitatea postărilor afişate.

Prin creşterea calităţii postărilor se face, de fapt, referire la eliminarea automată, pe baza unui algoritm, a postărilor care vin din partea spammerilor sau a boţilor. Totodată, filtrele automate pot detecta şi ascunde postările ofensive şi a mesajelor cu rol de hărţuire.

Cei de la Twitter nu au detaliat modul în care se face filtrarea automată a posturilor, însă, cel mai probabil, se analizează activitatea şi posturile utilizatorilor pentru a se stabili în ce măsură conţinutul acestora este de calitate, ori este considerat spam sau hărţuire.

Pentru folosirea noilor facilităţi se accesează tab-ul Notifications al aplicaţiei de smartphone şi se apasă butonul Settings din colţul stânga sus al ecranului. Acolo vor putea fi activate sau dezactivate cele două opţiuni.

Twitter încearcă astfel să rezolve două probleme. Pe de o parte, se încearcă rezolvarea problemei mesajelor nedorite, iar pe de altă parte i se dă utilizatorului opţiunea de a limita notificările doar la persoanele pe care le urmăresc, eliminând astfel notificări cu un nivel de interes scăzut.

Este o politică opusă celei pe care o adoptă Facebook. Dacă Facebook încearcă în permanenţă să readucă utilizatorul în cadrul reţelei, prin notificări legate de orice aspecte posibile, de la evenimente la grupuri de discuţii, Twitter îi dă acestuia libertatea de a dezactiva notificările de plan secund, care nu au directă legurătură de persoanele urmărite.

Te-ar mai putea interesa și
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane de leva în 2023, dublu faţă de cifra de afaceri din 2022, informează......
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Ubitech Construcții S.R.L. intenționează să preia Copraag Entrepreneur ...