Uber a depășit pragul de 10 miliarde de curse la nivel mondial, cu ajutorul unui utilizator din București

Compania americană Uber a depășit pragul de 10 miliarde de curse la nivel mondial duminică, 10 iunie, atunci când 173 de curse și livrări au pornit simultan la ora 15:12, ora României. Cele 173 de curse au avut loc în 93 de orașe, din 21 de țări de pe cinci continente, iar una dintre ele a fost chiar în București. 
Economica.net - mie, 25 iul. 2018, 08:34
Uber a depășit pragul de 10 miliarde de curse la nivel mondial, cu ajutorul unui utilizator din București

Cursa din București a fost făcută cu o mașină Dacia Logan, prin serviciul UberX. Călătoria a avut 14 kilometri, a început undeva în Prelungirea Ghencea, cu destinația Berceni și a avut un tarif de 25,33 lei.

Prima cursă Uber a avut loc în 2010, iar pragul de 10 miliarde a fost atins 8 ani și 10 zile mai târziu. Mai mult de jumătate din toate cursele de până acum au avut loc în ultimele 13 luni.

Țările în care Uber a atins pragul de 10 miliarde de curse sunt: România, Polonia, Portugalia, Ucraina, Marea Britanie, Franța, Argentina, Brazilia, Canada, Chile, Costa Rica, Republica Dominicană, Egipt, India, Iordania, Mexic, Pakistan, Peru, Arabia Saudită, Africa de Sud și SUA.

Uber a fost înființată în 2010 în Statele Unite ale Americii, cu scopul a rezolva o problema simplă – cum poţi comanda o cursă la atingerea unui buton.

Uber este liderul pieţei de ride sharing din Capitală, cu câteva mii de şoferi parteneri activi şi sute de mii de pasageri care au efectuat cel puţin o cursă, potrivit datelor companiei.

În luna mai, compania a anunțat că a depăşit pragul de un milion de utilizatori în România, la peste trei ani de când serviciul a fost lansat în Bucureşti. Uber a intrat în România în februarie 2015, în Bucureşti, şi din 2016 şi la Cluj, Braşov şi Timişoara.

Principalul concurent direct al companiei americane este Taxify, o aplicaţie dezvoltată în Estonia.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...