Uber îşi vinde afacerile din Asia de sud-est către concurentul Grab

Serviciul de rezervări de automobile cu şofer Uber şi-a vândut luni operaţiunile din Asia de sud-est către concurentul regional Grab, ceea ce reprezintă a doua ieşire a companiei americane de pe o piaţă asiatică, informează Reuters.
Economica.net - lun, 26 mart. 2018, 07:37
Uber îşi vinde afacerile din Asia de sud-est către concurentul Grab

Conform acordului anunţat luni, Grab va prelua operaţiunile de rideshare ale Uber precum şi cele de livrare de mâncare Uber Eats din Cambodgia, Indonezia, Malayezia, Myanmar, Filipine, Singapore, Thailanda şi Vietnam. În schimb, Uber va prelua o participaţie de 27,5% din acţiunile Grab, companie cu sediul la Singapore, cu o valoare estimată la şase miliarde dolari.

Pentru Uber aceasta este o retragere de pe o piaţă importantă într-un moment în care noul director general Dara Khosrowshahi vrea să pună capăt pierderilor şi scandalurilor care au afectat imaginea companiei în ultima perioadă. În 2016, Uber şi-a vândut operaţiunile din China către rivalul Didi Chuxing, în schimbul unei participaţii, iar anul trecut firma americană şi-a unit activităţile din Rusia cu cele ale grupului Yandex.

În 2017, pierderile realizate de serviciul de rezervări de automobile Uber Technologies au crescut până la 4,5 miliarde dolari, de la 2,8 miliarde dolari în 2016, la o cifră de afaceri de 7,4 miliarde dolari. Cu toate acestea, Uber susţine că în ultimele trei luni ale anului trecut a reuşit să îşi reducă pierderile până la 1,1 miliarde dolari, de la 1,46 miliarde dolari în trimestrul al treilea, la o cifră de afaceri trimestrială de 2,2 miliarde dolari.

Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii. Uber activează pe piaţa din România din februarie 2015, în Bucureşti, şi s-a extins în 2016 în oraşele Cluj, Braşov şi Timişoara.

La începutul acestei luni, Uber a anunţat că în 2018 va lansa serviciul de livrare de mâncare UberEats şi în România.

 

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...