UE trebuie să spună că nu mai poate primi atât de mulţi imigranţi – premierul Franţei

Uniunea Europeană trebuie să spună că 'nu mai poate' să primească atât de mulţi imigranţi şi să 'găsescă soluţii' ca persoanele care părăsesc Siria să fie luate în grijă de ţările vecine, a afirmat premierul francez Manuel Valls, într-un interviu acordat mai multor publicaţii europene, potrivit AFP.
Economica.net - mie, 25 nov. 2015, 07:16
UE trebuie să spună că nu mai poate primi atât de mulţi imigranţi - premierul Franţei

În urma atentatelor sângeroase de la Paris, prim-ministrul francez a avut o întâlnire informală la Palatul Matignon (sediul guvernului francez) cu jurnalişti de la media europene, între care publicaţia germană Süddeutsche Zeitung, care publică miercuri extrase din acest interviu.

‘Europa trebuie să spună că nu mai poate primi atât de mulţi imigranţi, acest lucru nu este posibil’, a declarat Valls, ale cărui afirmaţii sunt confirmate de anturajul său.

‘Controlul frontierelor externe ale Uniunii Europene este esenţial pentru viitorul UE. Dacă noi nu vom face aceasta, atunci oamenii vor spune: ‘Ajunge cu Europa!”, a exclamat el.

La o reuniune de vineri a miniştrilor de interne din UE de la Bruxelles, Franţa a prezentat un plan în urma atacurilor sângeroase din Paris, în care pledează inclusiv pentru întărirea controalelor la frontierele UE şi crearea unui registru intraeuropean cu numele pasagerilor companiilor aeriene (PNR).

‘Europa trebuie să găsească soluţii pentru ca imigranţii să fie luaţi în grijă de ţările vecine Siriei. În caz contrar, Europa îşi pune sub semnul întrebării capacitatea de a-şi controla în mod eficient graniţele’, a insistat Manuel Valls, în faţa unor jurnalişti din presa europeană.

Comisia Europeană a adoptat marţi un cadru juridic pentru finanţarea unui ajutor al UE pentru Turcia, care are ca scop limitarea fluxului de imigranţi spre Europa, dar discuţiile între statele europene se anunţă dificile pentru colectarea celor 3 miliarde de euro promişi Ankarei, potrivit unor surse europene.

În cadrul acestei întâlniri la Matignon, premierul Valls a subliniat că Germania şi Italia au fost ameninţate, de asemenea, de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), în contextul în care Franţa încearcă formarea unei coaliţii unice sau cel puţin a unei coordonări unice împotriva SI în Siria.

În acest sens, preşedintele francez François Hollande are programată pentru miercuri seara o întâlnire la Palatul Elysee cu cancelarul german Angela Merkel, iar joi dimineaţă urmează să-l primească pe premierul italian Matteo Renzi, înaintea plecării la Moscova pentru o întâlnire cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, în regenerabile", a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja....
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Banca Centrală Europeană va permite băncilor elene să-şi recompenseze acţionarii pentru prima dată din 2008, după ...