Ultima şansă de acces la dividendele SIF Moldova

Astăzi este data „cu dividend" pentru acţiunile SIF Moldova (SIF2), adică ultima zi în care se mai pot achiziţiona acţiunile SIF2 pentru a beneficia de dividendul brut de 0,24 lei /titlu, aprobat în AGA.
Adrian N. Ionescu - mie, 17 apr. 2013, 08:10
Ultima şansă de acces la dividendele SIF Moldova

Preţul de piaţă al acţiunilor SIF Moldova (SIF2) la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) variază astăzi între 1,418 şi 1,433 lei pe titlu SIF2, ceea ce asigură un randament de dividend peste 16,7%, unul dintre cele mai mari ale acestui „sezon“.

Dividendul brut de 0,24 lei / acţiune a fost aprobat de acţionarii SIF2 sub presiunea fondurilor de investiţii, a noilor investitori cu mare apetit de cash,  ca şi a Băncii Transilvania, ai cărei reprezentanţi au câştigat 3 dintre locurile de administratori ai societăţii.

În adunarea acţionarilor din 5 aprilie au fost supuse spre aprobare două variante de dividend brut: de 0,17 lei si unul de 0,24 lei.

Propunerea pentru dividendul mai mare a fost făcută de un grup format din ING Fond de Pensii (1,67%), Diana Le Bomin (2,79%) şi Mihai Rotaru (2,18%).

Noii administratori ai  SIF Moldova (SIF2) sunt  preşedintele-director general Costel Ceocea şi vicepreşedintele consiliului Claudiu Doroş (care şi-au menţinut funcţiile), preşedintele Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, Radu Hanga, directorul general al administratorului de investiţii BT Asset Management (din grupul Băncii Transilvania), Octavian Radu, patronul RTC şi el „susţinător“ al grupului BT, Andrei Hrebenciuc, fiul fostei eminenţe cenuşii a partidului de guvernământ şi Cătălin Iancu, directorul firmei de administrare a investiţiilor a OTP Bank România.

Intrarea SIF Moldova în sfera de influenţă a Băncii Transilvania este esenţială pentru aceasta din urmă, care şi-a început încă de anul trecut campania de prealuare a  controlului SIF-urilor.

SIF Moldova (SIF2) a susţinut constant dezvoltarea Băncii Transilvania, cumpărând 5% din acţiunile Băncii Transilvania şi ţinând în „depozitele” acesteia  aproape 14 milioane de euro. Banca controlează aproape 10% din acţiunile SIF Moldova.

Banca Transilvania controlează deja SIF Banat Crişana (SIF1) şi este pe cale să cumpere societatea Muntenia Invest, care administrează SIF Muntenia (SIF4).

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...