Un automobil Porsche 918 Spyder a intrat joi în colecţia lui Ion Ţiriac

Un automobil Porsche 918 Spyder, cel mai scump model al producătorului german de maşini sport de lux, a intrat joi în galeria Ţiriac Collection, maşina fiind predată personal omului de afaceri Ion Ţiriac de către Michael Drolshagen, vicepreşedinte al concernului Porsche AG.
Economica.net - joi, 27 aug. 2015, 11:39
Un automobil Porsche 918 Spyder a intrat joi în colecţia lui Ion Ţiriac

Porsche 918 Spyder este un hibrid de performanţă cu tehnologie plug-in, realizat într-o serie limitată de doar 918 unităţi, iar exemplarul expus în galeria Ţiriac Collection poartă numărul 378 şi a fost realizat special pentru omul de afaceri Ion Ţiriac.

‘Vestea proastă este preţul. Costă o căruţă de bani. Vestea bună este că, doar după câţiva ani, preţul se dublează’, a declarat Ion Ţiriac. Automobilul intrat în colecţia sa este de culoare Liquid Silver şi poartă semnatura lui Wolfgang Porsche, preşedintele companiei şi moştenitorul imperiului auto Porsche.

Succesor al altor modele sport ultraexclusiviste din istoria Porsche, precum 904 Carrera GTS, 959, 911 GT1 sau Carrera GT, 918 Spyder se alătură autovehiculelor Porsche deja existente în galeria Ţiriac Collection: Porsche Diesel Super S308 Tractor (1958), Porsche 356A (1957), Porsche 356B (1961) şi Porsche 911 Carrera 3.2 (1989).

Porsche 918 Spyder este una dintre cele mai rapide maşini de stradă din lume la ora actuală, echipată cu tehnologie întâlnită doar pe circuitele de curse şi având şasiul şi caroseria construite în totalitate din fibră de carbon. Un model dotat cu pachetul Weissach a parcurs Nürburgring Nordschleife – traseu de notorietate pentru şoferii de curse, unul dintre cele mai solicitante din lume, supranumit ‘Iadul Verde’ -, în doar 6:57 minute, reuşind astfel să doboare recordul de şapte minute anterior stabilit pe acest circuit.

Automobilul este echipat cu trei motoare, un V8 de 4.593 cmc de înaltă performanţă, care dezvoltă 608 CP, alături de două motoare electrice de ultimă generaţie cu o putere totală adiţională de peste 279 CP, cumulând peste 887 CP. Datorită motorizării de tip hibrid, maşina este capabilă să se strecoare prin oraş fără a elibera emisii poluante şi fără a produce zgomot. Bolidul cu tracţiune integrală accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 2,6 secunde, are un consum de numai 3,1l/100 km şi atinge viteza maximă de 345km/h, la o greutate de 1.685 kg.

Porsche 918 Spyder alături de alte 150 de modele emblematice aparţinând celor mai importanţi producători auto din lume pot fi admirate la galeria Ţiriac Collection. Programul de vizitare este de vineri până duminică, în intervalul orar 10:00-20:00.

Ion Ţiriac a anunţat că va achiziţiona un autobuz, cu scopul de a sprijini accesul copiilor şi elevilor care vor să viziteze colecţia sa de automobile.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, solicitată să mai vină cu bani
Guvernul atrage un fond de investiții coreean în proiectul centralei nucleare cu SMR americane de la Doicești. Nuclearelectrica, ...
Ministerul Energiei a introdus pe ordinea de zi a ședinței Adunării Generale a Acționarilor Nuclearelectrica un punct prin care solicită introducerea unui nou investitor în acționariatul......
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Uniunea Europeană a raportat excedent comercial în 2023, după deficitul comercial record din 2022 – date Eurostat
Balanţa comercială a Uniunii Europene a înregistrat în 2023 un excedent de 38 miliarde de euro, un contrast semnificativ ...
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Germania: Acord salarial la Lufthansa. Grevă evitată de Paşte
Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns ...
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al H&M se inspiră din strategia Zara
Noul şef al Hennes & Mauritz AB (H&M), Daniel Erver, a declarat că al doilea mare retailer de îmbrăcăminte din lume ...