Un producător local se bate cu Samsung pe poziţia de lider pe piaţa tabletelor din România

Tabletele sub brand românesc vor ajunge în acest an la o cotă de 50% din totalul pieţei, dar nu aceasta e marea surpriză a IT&C-ului autohton.
Economica.net - sâm, 16 nov. 2013, 23:06
Un producător local se bate cu Samsung pe poziţia de lider pe piaţa tabletelor din România

Allview, cel mai mare producător românesc de dispozitive IT&C, se bate la mustaţă pe piaţa locală cu Samsung, cel mai mare producător de electronice din lume.

“Noi avem 20% din totalul pieţei româneşti de tablete o cifră care ne situează la limită cu Samsung care au aceeaşi cotă cu noi. În unele luni trec ei pe primul loc la vânzări, în altele trecem noi pe poziţia de lider”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Alin Niscov, director de vânzări al Allview Mobile.

În acest an, piaţa se va situa la 500.000 de tablete vândute, în creştere cu 150% faţă de anul trecut când s-a ridicat la 200.000 de unităţi comercializate.

Potrivit reprezentantului Allview, în momentul de faţă tabletele cu WIFI au cea mai mare pondere din vânzări, dar se vede un mare avans pe dispozitivele cu 3G incorporat ca urmare a creşterii acoperirii operatorilor mobili.

 În ceea ce priveşte vânzările prin intermediul companiilor de telefonie mobilă, produsele Allview se regăsesc în portofoliul Orange România şi Cosmote România la preţuri mai mici în comparaţie cu brandurile consacrate.

Deşi nu se credea, românii au devenit naţionalişti şi când vine vorba de alegerea unui gadget, iar producătorii locali simt acest lucuru, spun cei de la Allview.“Brandurile românesti au o mare atracţie către publicul autohton, iar acest lucru se simte la toţi producătorii care vând aceste tipuri de device-uri. Avantajele noastre faţă de alţi producători care nu au prezenţă de business ci doar de sales în România este ca noi suntem conectaţi direct la piaţă, ştim nevolie consumatorilor si avem feedback-ul lor, atât cu bune cât şi cu rele”, a declarat Miscov.

Potrivit acestuia, targetul Allview pentru acest an pentru piaţa românească este de 120.000 de tablete şi 120.000 de smartphone-uri.

Allview a lansat tableta VIVAi8 lansează prima tabletă din portofoliu cu procesor Intel.

Cu numai 7,2 mm grosime şi o greutate de 312 grame, noua tabletă este cea mai subţire şi uşoară din gamă actuală Allview. Device-ul are un display IPS de 7,9 inch,  rulează sistemul de operare Android 4.2. Jelly Bean şi are o autonomie ridicată a bateriei, aceasta ajungând până la 8 ore în condiţii de utilizare continuă şi până la 19 zile în stand by.

Punctul forte al tabletei Viva i8 este reprezentat de procesorul Intel® Atom™ Z2580 Dual Core la 2GHz, care asigură performanţă ridicată. Utilizatorul se va bucura de browsing rapid, vizionare fluidă a filmelor Full HD şi aplicaţii care rulează la viteză optimă. Procesorul Intel este echipat cu tehnologii de top precum Intel® Hyper-Threading, care permite rularea simultană a două thread-uri software paralele pe fiecare nucleu în parte. Astfel,  paginile de internet se încarcă rapid, iar trecerea între aplicaţii se petrece într-un timp foarte scurt. Cu Intel® Graphics Media Accelerator, cele mai noi jocuri 3D rulează cursiv şi rapid, cu Intel® Burst Performance, performanţa este optimizată la consum redus de energie, iar Intel® Smart Sound Technology oferă experienţă sonoră de calitate.

Viva i8 dispune de o placă video Power VR 544 MP2, 1 GB memorie RAM şi 16 GB memorie Flash, extensibilă printr-un card micro SD cu până la 32 GB. Tableta este dotată cu o cameră foto de 5 megapixeli cu funcţie de înregistrare video Full HD şi focalizare automată. În partea frontală a device-ului se regăseşte o a doua cameră, de 2 MP, care facilitează convorbirile video. Receptorul GPS SIRF încorporat oferă o precizie mai bună a localizării faţă de soluţiile GPS standard.

Viva i8 oferă suport multi user şi permite astfel accesul cu până la 8 conturi de utilizator.

Te-ar mai putea interesa și
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la vânzare Hotelul Express, situat în centrul staţiunii Predeal, în cadrul procesului amplu de valorificare a activelor neutilizate în activitatea de transport feroviar de......
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia rusă în Ucraina, începută cu peste doi ani în urmă, anunţă o nouă eră în Europa, o perioadă caracterizată ...
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Suma de 280 de milioane, strânsă de proiectul PUMP în prevânzare, nu doar că a depășit estimările inițiale, ci evidențiază ...
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un ...