Un român a fost numit negociator-şef din partea Parlamentului European pentru bugetul Uniunii Europene pe 2018

Deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PMP), negociator-șef (raportor) din partea Parlamentului European pentru bugetul Uniunii Europene (UE) din 2018, a prezentat, astăzi, în Comisia pentru bugete a Parlamentului European, obiectivele politice în materie bugetară ale Parlamentului pentru anul viitor și a declarat că principalele priorități trebuie să rămână și în 2018 creșterea economică, locurile de muncă și siguranța cetățenilor europeni.
Economica.net - joi, 09 feb. 2017, 10:29
Un român a fost numit negociator-şef din partea Parlamentului European pentru bugetul Uniunii Europene pe 2018

„Creșterea economică și crearea de locuri de muncă sunt principalele mele priorități pentru bugetul Uniunii Europene pentru anul următor. Vom finanța în primul rând prioritățile de creștere economică ale Uniunii Europene, cu accent pe investiții în infrastructură, cercetare, inovare, IMM-uri deoarece acestea sunt principalele domenii care generează locuri de muncă pentru oameni”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan. „Este important să finanțăm în bugetul din 2018 programe precum Mecanismul de Conectare a Europei, Orizont 2020, COSME cel puțin la nivelul de anul acesta deoarece sunt instrumente care ajută la creșterea competitivității economiei europene și, implicit, garantează investiții și locuri de muncă de bună calitate. Voi apăra politica de coeziune, căci aceasta este una dintre principalele politici de investiții ale Uniunii; de pe urma acestor investiții, nu beneficiază doar statele care primesc cele mai multe fonduri de coeziune, precum România, ci întreaga Uniune. Însă, pentru ca economia să crească, este nevoie ca cetățenii și companiile europene să se simtă în siguranță. Uniunea Europeană va trebui să continue alocările financiare pentru soluționarea crizei refugiaților și pentru creșterea siguranței cetățenilor europeni. Experiența ne arată că este mult mai ieftin și mai eficient să investim în țările de origine ale migranților și în țările de tranzit; dacă îmbunătățim situația în tarile din vecinătatea Uniunii, acei oameni nu vor mai fi nevoiți să plece spre Europa”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan, conform unui comunicat remis presei.

O altă prioritate bugetară asupra căreia negociatorul-șef al Parlamentului pentru Bugetul UE din 2018 a insistat este Politica Agricolă Comună. „În 2018 va trebui să continuăm să sprijinim sectorul agricol european, întrucât acesta contribuie în mod decisiv la asigurarea securității noastre alimentare. Așa cum am făcut-o și anul trecut, când, la inițiativa mea, am alocat 500 de milioane de euro în plus pentru a-i sprijini pe fermierii europeni afectați de criza din sectorul laptelui și de embargoul rusesc, în aceeași măsură cred că este nevoie să le garantăm agricultorilor că și în 2018 îi vom ajuta dacă se vor afla în dificultate”, a mai spus Siegfried Mureșan.

O componentă importantă de pe lista de negocieri a deputatul european Siegfried Mureșan este și alocarea de fonduri suplimentare pentru vecinătatea estică și sudică, inclusiv pentru Republica Moldova. „Uniunea Europeană trebuie, de asemenea, să acorde mai mult sprijin statelor din vecinătatea sudică și estică, mai ales celor care implementează acorduri de asociere cu UE, precum Republica Moldova, Georgia și Ucraina, pentru a continua implementarea reformelor prevăzute în aceste acorduri pe care guvernele lor și le-au asumat și de care cetățenii acestor state au mare nevoie, pentru a se transforma în economii cât mai competitive și a întări statul de drept”, a mai declarat Siegfried Mureșan.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...