Unilever ar putea închide fabrici şi concedia 1.000 de angajaţi în Germania

Reducerile de costuri de la grupul anglo-olandez Unilever ar putea duce la concedierea a 1.000 de angajaţi şi închiderea unora dintre cele opt fabrici din Germania, a avertizat luni sindicatul NGG, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 31 iul. 2017, 17:20
Unilever ar putea închide fabrici şi concedia 1.000 de angajaţi în Germania

‘Fabricile din Auerbach, Stavenhagen şi Heilbronn sunt sub revizuire’, a afirmat Michaela Rosenberger, şeful NGG.

Conform sindicatului, aproximativ 5.000 dintre cei 168.000 de angajaţi ai Unilever lucrează la 11 unităţi din Germania, Austria şi Elveţia.

Un purtător de cuvânt al Unilever a confirmat planurile companiei de a revizui activitatea fabricilor din Germania, rezultatele urmând să fie ulterior date publicităţii.

‘Orice declaraţii privind concedierile şi închiderea fabricilor sunt pure speculaţii’, a precizat purtătorul de cuvânt al Unilever.

Recent, Unilever a anunţat că ar putea renunţa la structura sa foarte veche, ce prevede menţinerea a două corporaţii separate, în Marea Britanie şi în Olanda, şi intenţionează să renunţe la divizia de margarină şi produse tartinabile, ca parte a unei revizuiri mai ample a afacerilor sale.

În timp ce analizăm opţiunile referitoare la divizia de margarină şi produse tartinabile, devine evident că structura legală duală face astfel de schimbări mai complexe, se arată în comunicatul Unilever, unul dintre cei mai mari producători mondiali de bunuri de larg consum.

Unilever se aşteaptă ca oportunităţile de achiziţii să vină şi să plece mai rapid, iar compania să se poată mişca mai repede fără structura duală. Vânzarea diviziei de margarină şi produse tartinabile ar fi mai uşoară, a explicat şeful grupului anglo-olandez.

De asemenea, Unilever a anunţat că va integra divizia de alimente şi băuturi răcoritoare într-o subsidiară cu sediul în Olanda.

Ampla revizuire a afacerilor Unilever vine după ce, în februarie, oferta de 143 de miliarde de dolari a lui Kraft Heinz Co pentru grupul anglo-olandez a fost retrasă.

Acordul ar fi reprezentat cea mai mare preluare realizată vreodată în industria alimentară, depăşind tranzacţia record de anul trecut, când producătorul de bere Anheuser-Busch InBev SA a preluat rivala SABMiller Plc cu suma de aproximativ 123 de miliarde de dolari, inclusiv datoria. Tranzacţia ar fi dus la crearea celui de-al doilea mare producător mondial de bunuri de larg consum, cu vânzări combinate estimate la 84,7 miliarde de dolari anul trecut, fiind depăşit doar de grupul Nestle.

Unilever a respins oferta care evaluează acţiunile companiei la 50 de dolari, apreciind că propunerea ‘subevaluează fundamental’ grupul anglo-olandez.

Unilever (producătorul săpunurilor Dove, ceaiurilor Lipton şi îngheţatei Magnum) este prezent în peste 100 de ţări, are 163.000 de angajaţi, iar pe piaţa românească activează din anul 1995. Unilever South Central Europe coordonează din Bucureşti operaţiunile în şapte ţări din zonă – România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Moldova.

Te-ar mai putea interesa și
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Volatilitatea forintului ungar a crescut sprijinul pentru introducerea monedei euro în rândul investitorilor germani din Ungaria, până la cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani, potrivit......
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania ...
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...