Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni la BVB a urcat cu 40,01% în această săptămână

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni realizate la Bursa de la Bucureşti a urcat cu 40,01% în săptămâna care se încheie duminică, comparativ cu săptămâna precedentă, şi a ajuns la 174,94 milioane de lei, potrivit unei analize a Puls Capital, citată de Agerpres.
Economica.net - Dum, 29 ian. 2017, 09:32
Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni la BVB a urcat cu 40,01% în această săptămână

Cele mai importante schimburi s-au realizat pe titlurile OMV Petrom (SNP) – 28,69 milioane de lei, Fondul Proprietatea (FP) – 27,29 milioane de lei, Banca Transilvania (TLV), în valoare de 24,55 milioane de lei, Electrica (EL) – 21,94 milioane de lei, şi Transgaz (TGN) – 18,92 milioane de lei.

Valoarea totală tranzacţionată săptămâna aceasta a fost de 179,34 milioane lei.

Potrivit analizei Puls Capital, indicii bursieri au înregistrat evoluţii pozitive, cuprinse între 1,94% pe indicele BET-FI al SIF-urilor, valoarea acestuia fiind de 31.477,64 puncte, şi 3,02% pe indicele BET-BK (reperul de randament al fondurilor de investiţii – n.r.), cu o valoare la închidere de 1.429,29 puncte indice.

Indicele de referinţă BET a consemnat un avans de 2,83%, atingând cel mai ridicat nivel din ultimele 75 de săptămâni. Cele mai mari creşteri din cadrul BET s-au înregistrat pe titlurile Nuclearelectrica, Transgaz şi Banca Transilvania, de 10,58%, 7,02% şi, respectiv, 5,29%. La polul opus s-au situat titlurile OMV Petrom şi BVB, cu scăderi de 2,08% şi, respectiv, 0,99%. Indicii BET-NG şi BET-XT au urcat cu 2,46% şi, respectiv, 2,70%.

În săptămâna analizată, 53 de titluri au avut evoluţii pozitive, opt stabile şi 16 au consemnat evoluţii negative. Cele mai mari creşteri s-au înregistrat pe titlurile Alro (ALR), Romcab (MCAB) şi SIF Hoteluri (CAOR), de 20,42%, 17,10% şi, respectiv, 14,58%.

Cea mai mare scădere a fost pe titlurile Prodplast (PPL), de 14,67%, aceasta fiind urmată de cele înregistrate pe titlurile Napoca Construcţii (NAPO) şi Uztel (UZT), de 6,90% şi, respectiv, 6,45%, potrivit analizei Puls Capital.

Te-ar mai putea interesa și
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, în regenerabile", a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja....
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Banca Centrală Europeană va permite băncilor elene să-şi recompenseze acţionarii pentru prima dată din 2008, după ...