Vânzările companiei Antibiotice au crescut cu 6% în primul semestru, iar profitul brut cu 19%

 Vânzările companiei farmaceutice Antibiotice Iaşi s-au cifrat la 149,78 milioane în primul semestru din 2014, în creştere cu 6% faţă de perioada similară a anului 2013, conform rezultatelor financiare comunicate Bursei de Valori Bucureşti .
Economica.net - joi, 14 aug. 2014, 16:33
Vânzările companiei Antibiotice au crescut cu 6% în primul semestru, iar profitul brut cu 19%

Profitul brut a înregistrat, de asemenea, o evoluţie pozitivă, ajungând la 21,87 milioane lei, cu 19 procente mai mare în raport cu profitul brut aferent primului semestru al anului 2013, când acesta s-a situat la nivelul de 18,44 milioane lei.

‘Am implementat strategia şi politicile definite prin planul de afaceri pentru anii 2012 -2016, astfel că rezultatele bune obţinute de Antibiotice în primul semestru al acestui an, s-au datorat atât politicii de a-şi extinde portofoliul, dar şi orientării spre pieţele externe, unde gradul de rentabilitate este în creştere’, a declarat Ioan Nani, directorul general al Antibiotice SA.

Antibiotice şi-a consolidat în primele şase luni poziţia de principal producător de medicamente antiinfecţioase de uz sistemic (Eficef, Amoxiplus, Ampiplus, Colistină Antibiotice) însă, un aport important la cifra de afaceri au avut-o şi produsele din clasele preparate dermatologice – plus 27% (Ekarzin, Sal-Ekarzin, Clo-Ekarzin, Nidoflor, Cutaden Bebe), tract digestiv şi metabolism – plus 24,1% (Piafen, Spaverin, Equilibra) şi sistem musculo-scheletic – plus 8,6% (Ibufen, Aceclofen, Clafen gel, Saliform Forte).

Primul semestru s-a încheiat cu vânzări pentru spitale mai mari cu 10% faţă de primul semestru din 2013.

Veniturile din vânzările de pe pieţele externe în primul semestru al anului 2014 au fost de 46,8 milioane lei, în creştere cu 7% faţă de anul 2013, când a fost realizată o valoare de 43,7 milioane lei. Aceste rezultate s-au obţinut din valorificarea substanţei active Nistatină (51%) şi a celor 70 de produse finite înregistrate la export (49%).

În ceea ce priveşte exportul de Nistatină, strategia companiei a vizat consolidarea şi menţinerea poziţiei de lider mondial. Astfel, cantitatea de Nistatină vândută în semestrul I 2014 a crescut cu 15% faţă de anul precedent, principalele pieţe în creştere fiind Asia şi Africa.

Principalele proiecte noi pentru această substanţă activă, vizează realizarea procesului de autorizare de către primii 3 utilizatori finali ai acestui produs, din piaţa SUA. Finalizarea acestor proiecte va determina o creştere a vânzărilor pentru Nistatină, pe piaţa SUA, de peste 1,5 milioane dolari/an.

Strategia de marketing pentru produsele finite vizează creşterea prezenţei Antibiotice pe pieţele reglementate. Astfel, în primul semestru al anului 2014 au fost negociate condiţiile comerciale cu cea mai importantă companie din domeniul produselor generice injectabile din SUA, pentru comercializarea a două produse. Antibiotice derulează în prezent, pe baza autorizării FDA, relaţii comerciale cu încă doi mari distribuitori din piaţa SUA.

Totodată, Antibiotice a negociat şi demarat noi colaborări pentru accesul de produse injectabile, comprimate şi forme semisolide (unguente, creme, geluri şi supozitoare) pe pieţele europene (Franţa, Polonia, Cehia etc.). În aceste condiţii se estimează că exporturile pe pieţele Uniunii Europene vor creşte semnificativ în valoarea cifrei de afaceri la export pe termen mediu şi lung.

Pe lângă aceste proiecte noi, iniţiate în primul semestru al anului 2014, Antibiotice are în curs de negociere contracte comerciale pentru accesul de produse finite pe noi pieţe de desfacere din Asia Centrală, Africa de Sud, Africa Sud Sahariană (Etiopia, Angola).

Principalele destinaţii ale produsele Antibiotice în funcţie de aportul la cifra de afaceri au fost Europa (Franţa, Ungaria, Germania), Statele Unite ale Americii, Zona Orientului Mijlociu, Rusia şi alte state membre CSI (Azerbaijan, Georgia, Moldova), Asia, Africa.

În semestrul I 2014, Antibiotice ocupă locul 5 în topul producătorilor de medicamente generice fără prescripţie medicală din România, înregistrând o creştere cu 5% a cotei de piaţă în trimestrul II (6,4%) faţă de trimestrul I (6,1%); locul 12 în piaţa farmaceutică, cu o cotă de piaţă la trimestrul II de 2,58%, în creştere cu 4,5% faţă de trimestrul I, când a fost de 2,47%; venituri din vânzări în creştere cu 6% comparativ cu semestrul I 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la vot sâmbătă, "nu va putea să schimbe nimic" în ceea ce priveşte......
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă ...
Vamă nouă cu Ungaria: Deschiderea punctului de trecere a frontierei la Beba Veche ajunge pe masa Guvernului
Vamă nouă cu Ungaria: Deschiderea punctului de trecere a frontierei la Beba Veche ajunge pe masa Guvernului
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) propune aprobarea prin Hotărâre a Guvernului deschiderea punctului ...
Pintea, Ministerul Agriculturii: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi
Pintea, Ministerul Agriculturii: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a virat în conturile fermierilor peste 2,39 miliarde de ...