Vânzările grupului ungar Gedeon Richter în România au crescut cu 11,1% în primele nouă luni

Vânzările Gedeon Richter în România au crescut în primele nouă luni cu 11,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 107,8 milioane euro, cea mai mare contribuţie având-o divizia de distribuţie şi retail, reiese dintr-un raport al grupului farmaceutic ungar.
Economica.net - joi, 31 oct. 2013, 09:20
Vânzările grupului ungar Gedeon Richter în România au crescut cu 11,1% în primele nouă luni

În ianuarie-septembrie 2012, cifra de afaceri a grupului a fost de 97 milioane euro.

Gedeon Richter deţine în România o fabrică de medicamente la Târgu-Mureş – Gedeon Richter România, o reţea de peste 120 de farmacii – Gedeon Richter Farmacia şi distribuitorul Pharmafarm.

Distribuţia şi retailul au avut în intervalul menţionat vânzări de 94,2 milioane euro, cu 13,5% mai mari decât în primele nouă luni din 2012, generând 72% din totalul realizat de grupul ungar pe aceste segmente. În lei creşterea a fost de 13%.

„Creşterea vânzărilor în România a fost de 13% în lei (13,5% în euro) în primele trei trimestre. În al treilea trimestru s-a înregistrat şi o uşoară scădere a întârzierilor la plăţi, dar întârzierile excesive continuă să caracterizeze industria”, se arată în raportul grupului.

Vânzările de produse farmaceutice proprii s-au situat în primele nouă luni la 23,4 milioane euro (102,8 milioane lei), cu 4,5% peste valoare raportată în intervalul similar al anului trecut. Cea mai mare contribuţie la această creştere au avut-o produsele Cavinton, Ossica şi Duplecor.

Produsele pentru sănătatea femeii şi-au continuat trendul descendent, înregistrând o scădere de 7,4% în perioada menţionată, la 5 milioane euro.

Anul trecut, vânzările Gedeon Richter în România au crescut cu 1,4% faţă de 2011, la 131,4 milioane de euro. Operaţiunile din România au generat peste 11% din cifra de afaceri consolidată grupului (de 1,13 miliarde euro – n.r.), astfel că piaţa a ocupat prima poziţie între statele din Uniunea Europeană unde activează şi a doua poziţie în clasamentul tuturor pieţelor pe care este prezent Gedeon Richter, fiind devansată de Rusia.

Pentru acest an, grupul ungar estimează o creştere între 0 şi 5% pe piaţa românească. Potrivit datelor Cegedim, Gedeon Richter ocupa la sfârşitul anului trecut locul 20 pe piaţa farmaceutică din România cu o cotă de 1,4%.

De la achiziţia fabricii Armedica din Târgu Mureş, în 1998, Gedeon Richter a investit peste 50 milioane dolari în România în facilităţi de producţie, laboratoare de controlul calităţii, dezvoltarea de produse şi logistică.

La nivel de grup, Gedeon Richter a înregistrat o creştere cu 5,2 % a vânzărilor în primel nouă luni, la 878,5 milioane euro.

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...