Vânzările Volkswagen au scăzut în aprilie, pe fondul reducerii cererii în Europa

Vânzările grupului german Volkswagen pe plan global au scăzut în aprilie cu 1,4%, la 841.200 vehicule, pe fondul reducerii cererii în Europa, transmite Automotive World.
Economica.net - vin, 12 mai 2017, 12:02
Vânzările Volkswagen au scăzut în aprilie, pe fondul reducerii cererii în Europa

Livrările în Europa au scăzut luna trecută cu 1,6% dar în Europa Centrală şi de Est (CEE) s-a înregistrat un avans de 11,1%. În China, cea mai mare piaţă a companiei, vânzările au crescut cu 1,5%, iar în SUA au urcat cu 3%.

‘La începutul trimestrului doi, am reuşit să majorăm din nou livrările în China. În aprilie, evoluţiile din Europa au fost afectate de data târzie a Sărbătorilor de Paşte. În acelaşi timp, am înregistrat o creştere solidă în Europa Centrală şi de Est’, a declarat Fred Kappler, şef de vânzări la Volkswagen.

În primele patru luni din acest an, grupul Volkswagen, cel mai mare producător auto din lume, a livrat 3,33 milioane de vehicule, în scădere cu 0,7% faţă de perioada similară din 2016.

Livrările în Europa au urcat cu 2,8%, sprijinite de avansul de 12% din Europa Centrală şi de Est. Pe piaţa chineză, vânzările au scăzut cu 4,8%, iar în SUA au urcat cu 7,4%.

Anul trecut, grupul Volkswagen a vândut un număr record de 10,3 milioane autovehicule, în creştere cu 3,8% comparativ cu 9,93 milioane unităţi în 2015, în pofida scandalului manipulării emisiilor poluante (Dieselgate).

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
Aproximativ 36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi, iar 71% consideră esențială bateria de mare capacitate, potrivit unui studiu realizat de Xiaomi în perioada martie-aprilie......
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch, cel mai mare furnizor mondial de componente auto, a avertizat joi asupra unor noi reduceri de costuri şi de personal, ...
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la ...
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă ...