Veniturile PayPoint au crescut cu 4%, după ce în România tranzacţiile procesate au urcat cu 65%

Veniturile PayPoint plc, operatorul britanic de plăţi în numerar şi online, au crescut în perioada aprilie-iunie 2014 cu 4%, la 53 milioane de lire sterline (90 milioane de dolari), datorită majorării tranzacţiilor procesate în România şi a evoluţiei foarte bune a serviciilor de retail, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 23 iul. 2014, 07:52
Veniturile PayPoint au crescut cu 4%, după ce în România tranzacţiile procesate au urcat cu 65%

Compania se aşteaptă să înregistreze în continuare o creştere profitabilă în România, a doua sa mare piaţă, unde tranzacţiile procesate au urcat cu 65%. În marea Britanie şi Irlanda volumul tranzacţiilor a scăzut cu 4%, în timp ce tranzacţiile la serviciile de retail s-au majorat cu 29%.

Totalul tranzacţiilor procesate a crescut cu 5%, la 189,3 milioane, în perioada aprilie-iunie 2014.

Compania a avertizat că se aşteaptă ca ritmul de creştere al profitului să fie mai lent decât creşterea veniturilor nete în primul semestru din 2014, deoarece a majorat cheltuielile cu tehnologia, marketingul şi alte proiecte.

În România, PayPoint a anunţat, recent, că a înregistrat o creştere a numărului de tranzacţii procesate în România, cu 53,5%, până la un volum de 39,1 milioane de plăţi facturi, în anul financiar 2013-2014.

Reţeaua PayPoint a atins 8.354 de puncte de plată la nivel naţional, în creştere cu 13,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Tot în România, PayPoint şi-a lansat oficial serviciul de plată a facturilor în numerar sub brand propriu în august 2008 şi şi-a extins portofoliul de clienţi prin semnarea de parteneriate cu o serie de companii din diferite sectoare.

În prezent, reţeaua punctelor de plată PayPoint numără peste 8.350 de terminale, iar compania are încheiate contracte cu 71 de clienţi importanţi din domeniul telecomunicaţiilor, al utilităţilor şi al serviciilor financiare, dintre care 60 sunt contracte pentru servicii de colectare plăţi.

PayPoint este un important operator internaţional de plăţi, oferind servicii cu valoare adăugată. Dintre sectoarele acoperite se pot aminti: utilităţi, telecom, media, retail, transport, comerţ electronic, servicii financiare, gaming şi sectorul public.

Compania procesează anual tranzacţii în valoare de peste 14 miliarde de lire sterline pentru peste 6.000 de clienţi – furnizori şi comercianţi. PayPoint plc este recunoscută pentru poziţia de lider în sistemele de plăţi, pentru tehnologia avansată şi serviciile puse la dispoziţie consumatorilor.

Te-ar mai putea interesa și
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, lângă București
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, ...
Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, anunță o nouă investiție în cea mai mare fabrică de pavaje și dale din beton din......
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Franţa – Parlamentul corsican aprobă textul reformei constituţionale pentru autonomie
Corsica a făcut încă un pas către obiectivul autonomiei în cadrul Republicii Franceze: parlamentul regional de la Ajaccio ...
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul Otopeni
CFR Călători: Duminică, transportul feroviar de călători trece la ora de vară. Se anulează un tren spre Aeroportul ...
CFR Călători informează că începând cu data de 31 martie 2024, în activitatea de transport feroviar se va trece la ...
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală fotovoltaică de 2,5 MW, proiect finanțat din PNRR
Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală electrică fotovoltaică de 2,5 MW, investiție ce face parte din strategia ...